Je vaše auto před dovolenou v pořádku?

Kontrola auta před dovolenou. Ilustrační foto
Kontrola auta před dovolenou. Ilustrační foto | autor: autocentrumtrio.cz

Blíží se léto a řada lidí vyrazí autem na dovolenou. Někdo má namířeno k moři, někdo do hor a někdo bude objíždět třeba hrady a zámky. Příjemné zážitky z dovolené však může pokazit nepříjemná situace, jakou dozajista je porucha auta. Zejména pobyt v zahraničí se tak může kvůli nefunkčnímu autu nepříjemně prodražit.

"Lidé by si před cestou na dovolenou měli určitě nechat důkladně zkontrolovat svoje auto. Předejdou tak řadě nepříjemností," říká Richard Balcar z královéhradecké společnosti Autocentrum Trio. Průměrné stáří osobních aut v České republice je více než 14 let a technický stav vozidel často odpovídá tomuto věku. Porucha tak na sebe nemusí nechat dlouho čekat. Návštěvou Autocentra Trio můžete toto riziko výrazně snížit. Při kontrole se zaměří na stav motoru, množství všech provozních kapalin, brzdy, tlumiče. "Také se nesmí zapomenout na vyčtení paměti závad pomocí autodiagnostiky," dodává Balcar. Určitě není dobré zanedbat ani kontrolu pneumatik. Pneuservis Autocentra zkontroluje jejich stav a správné nahuštění.

Co ale dělat, pokud se na poslední chvíli odhalí závada, kterou není možné opravit na počkání a termín dovolené se blíží? Jednou z možností je půjčit si auto v autopůjčovně. Autopůjčovna v Autocentru Trio nabízí hned několik vozidel včetně dodávkového vozu, se kterými můžete hned vyrazit na dovolenou. Auta jsou pravidelně servisovaná a udržovaná a riziko poruchy je nízké.

Další možností, jak vyřešit problém na poslední chvíli, je poslat starý porouchaný vůz do "věčných lovišť" a pořídit si jiné spolehlivější auto. Pro běžného smrtelníka s českým platem však znamená pořízení zcela nového vozu takový zásah do rodinného rozpočtu, že by to mohlo ohrozit fungování domácnosti a nebo velké zadlužení. Nezbývá proto než využít autobazar. Ten v Autocentru Trio nabízí příjemnou službu navíc. "Výhodou našeho autobazaru jsou ověřené vozy, které jsou po všech ohledech v pořádku - jsou pravidelně kontrolované našimi servisními techniky," upřesňuje Richard Balcar.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme