"Je pořád se mnou." Tématem Jednoho světa v Hradci Králové bude "práce"

Jeden svět po roce opět v Hradci | Zdroj: Bio Central
Jeden svět po roce opět v Hradci | Zdroj: Bio Central

Stejně jako Bio Central funguje v Hradci Králové už druhým rokem, tak se do města také navrátil mezinárodní festival dokumentárních filmů s tématikou lidských práv a s názvem Jeden svět. Ke konci března se tak v kině Central chystají čtyři dny nabité někdy i hodně diskutabilními dokumenty, které doprovodí debaty i zajímavý program pro všechny generace. Letošní ročník Jednoho světa v Hradci Králové začíná v pondělí 24. března, vyvrcholí ve čtvrtek 27. března a stěžejním tématem bude "práce" ve všech svých podobách.

"Letošní ročník filmového festivalu Jeden svět je věnovaný tématu práce - protože o práci se hodně mluví. To je také důvodem, proč jsme pro slavnostní zahájení vybrali dokumentární komedii o práci S chutí do toho!," líčí přípravy na zahájení hradeckého Jednoho světa Ilona Machová z Bio Central a doplňuje, že v tomto roce budou také poprvé spolupracovat s Filozofickou fakultou Univerzity Hradec Králové. UHK totiž pomůže organizátorům festivalu přivést zajímavé osobnosti, které filmy uvednou a chopí se i diskuze po filmových projekcích.

Novinkou Jednoho světa v Hradci je Baby bio a odpolední zábava pro nejmenší

Úplnou novinkou hradecké části mezinárodního filmového festivalu bude projekce pro rodiče s dětmi, kterou pracovníci kina nazvali Baby bio. "Program pro nejmenší diváky a jejich rodiče doplní také speciální odpolední program pro děti, který připravujeme společně s Muzeem východních Čech v rámci promítání filmu Projekt Příroda," láká na Jeden svět také novou generaci Ilona Machová. 

Kino Central i v tomto ročníku Jednoho světa připravuje promítání pro školy. "Nezapomínáme ani na studenty, pro které jsme zvláště pečlivě vybírali filmy, které jsou nejen zajímavé, ale navíc mají i smysl pro humor a přitom umí tnout do živého. Těšte se také na bleší trh nebo koncert a samozřejmě další drobná překvapení," doplňuje ještě Ilona Machová. 

Závěr Jednoho světa bude ve znamení závislosti

Poslední den festivalu, tedy čtvrtek 27. března, se bude ve svém programu věnovat dvěma filmům o závislostech, o kterých se v poslední době nemluví až tak často. "Po filmu Mých posledních 150 000 cigaret můžete zůstat na panelovou diskuzi s režisérem Ivo Bystřičanem a dalšími hosty. Snímek Neopouštěj mě je o dvou přátelích závislých na alkoholu a ten okomentují pracovníci Léčebny návykových nemocí v Nechanicích," upřesňuje Ilona Machová. 

Kompletní program mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jeden svět najdete také v našem přehledu kultury. Portál Hradec Králové.cz se stal mediálním partnerem festivalu v Hradci Králové. 

Pozvánka na hradecký Jeden svět | Zdroj: Bio Central Pozvánka na hradecký Jeden svět | Zdroj: Bio Central

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme