Jazzový festival je letos možná naposled, nejsou peníze

Otazník visí nad dalšími ročníky už tradičního festivalu Jazz Goes to Town v Hradci Králové. I když je současný ročník v plném proudu a festival každoročně přiláká do města nejen prvotřídní světové jazzmany, ale i stovky tohoto hudebního žánru, pro další pokračování zatím nejsou peníze.

Letošní 16. ročník opět rozeznívá jazzovou hudbou nejen kulturní střediska, divadla, kluby a restaurace, ale letos poprvé i kostel Božského srdce Páně. Vystřídat se v Hradci má téměř 120 českých i cizích hudebníků.
Příští ročníky jsou ale nejisté. Změny zažil festival už v minulosti, kdy o jeho pořádání soupeřili různí dramaturgové. Vždy se ale nakonec podařilo nejen jazz do města přilákat, ale i sehnat hudebníky a finance. Nyní je vše jinak. „Chybí peníze. Chceme dělat dobrý festival, který má úroveň, nemůžeme a nebudeme ho dělat v případě, že bude špatná. Nepůjdeme do varianty, že na festivalu budou hrát nějací amatéři. Počkáme, jestli něco v podpoře festivalu změní volby,“ řekl MF Dnes Brunner.
Na konečné rozhodnutí si tak zřejmě budeme muset počkat do příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.10.2010 06:34
Honza  (Nováček)
By me zajimalo o jakou castku se jedna, ale rozhodne by to pokryly zisky spolecnosti Atol...
15.10.2010 20:40
JPA  (Pokročilý)
Bohužel žádný Jazz městem nejde, je to jen o dvou VIP koncertech v Aldisu...
jpa

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme