Jazzový festival bude mít nového pořadatele

Známý hradecký festival Jazz jde městem bude mít od příštího ročníku nového pořadatele. Rozhodla o tom rada města, která za pořadatele vybrala brněnskou společnost SPKM.
Kromě SPKM se o pořádání festivalu ucházelo i občanské sdružení Jazz Goes to Town, které pořádalo dosavadních deset ročníků. Jak uvedl náměstek primátora Martin Soukup, letos se do akcí Regina přihlásili dva zájemci o pořádání festivalu. "V té době nebylo jasné, zda sdružení Jazz Goes to Town bude pokračovat i letos. Proto se o pořádání festivalu začala zajímat SPKM," přiblížil v zpravodaji Radnice Soukup. Podle něj nakonec rada vybrala brněnskou společnost, která dosavadní festivalový rozpočet 1,9 milionu korun navýšila téměř na dvojnásobek. Soukup se domnívá, že nový organizátor může do Hradce Králové přivést nové sponzory. "To je na jednu stranu riskantní, ale na druhou zase velmi zajímavá nabídka. Navíc chceme festival vrátit z Aldisu a vybraných barů do města, jak se dělo v prvních ročnících," doplnil náměstek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme