Jazz dnes znovu přichází do Hradce Králové

Již 17. ročník mezinárodního jazzového festivalu Jazz Goes To Town odstartuje dnes v podvečer v Hradci Králové. Do východočeské metropole během šesti dnů zavítá 14 hudebních uskupení nebo jazzmanů z České republiky, Anglie, Německa, Holandska, Ruska, či Spojených států amerických.

Oproti předchozím ročníkům už ale jazzem nebudou žít kluby a hospůdky v celém Hradci Králové, festival se sestěhoval pouze do dvou míst. "Jazzový festival se letos pevně usadil na dvou štacích. Ve Studiu Divadla Drak se koná vždy první performance od 19.00 hodin. Druhý koncert v daném dni bude od 21.00 hodin v nově otevíraném Klubu Kozinka, který sídlí přesně proti vjezdu do garáží Krajského úřadu, proti pivovaru. Je to pochopitelně z úsporných důvodů, kdy se nemusejí přestavovat aparatury a piana pro kapely, a všechno může zůstat na svém místě po celý týden," říká dramaturg festivalu Martin Brunner.
Festival zahájí dnes večer seskupení John Gros, Brian Seeger & Friends, což je skupina složená amerických jazzmanů z New Orleans a jejich českých kolegů. Společný koncert začíná v 19 hodin v Divadle Drak. Hlavní festivalové koncerty jsou naplánovány na pátek a sobotu do Kongresového centra Aldis. Tahákem závěrečného večera bude bezesporu Jack Bruce & His Big Blues Band. "Jack Bruce je skladatel, zpěvák, multiinstrumentalista, legenda. Jeden z nejtalentovanějších vokalistů a největších basistů své doby. Jeho schopnost improvizace a naprosto unikátní svobodomyslný přístup ke kompozici a vyjádření navždy změnila elektronickou hudbu," doplňuje Martin Brunner.
Podrobný program prestižní jazzové přehlídky naleznete v přehledu kulturních akcí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme