Jarní povodeň v kraji napáchala škody za čtvrt miliardy

Jarní povodeň napáchala v Královéhradeckém kraji na přelomu letošního března a dubna škody za více než 264 milionů korun. Vyplývá to z hlášení správců státního majetku v kraji a jednotlivých povodňových komisí obcí s rozšířenou působností, které při povodních zasahovaly.
Jak uvedl mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi, největší škodu utrpěl při povodních státní podnik Povodí Labe, který na území Královéhradeckého kraje napočítal povodňové újmy za 153 milionů korun. Zemědělská vodohospodářská správa napočítala škody za 27 milionů korun v kraji a Lesy České republiky evidují škody za 10 milionů korun. Poškozeny byly i vozovky, jen na majetku Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje vznikla škoda za více než 16 milionů korun.
Obce s rozšířenou působností nahlásily celkové škody za zhruba 58 milionů korun. Největší škody, za 26 milionů korun napočítali lidé na Královéhradecku. Povodně, které od letošního 26. března do 4. dubna zasáhly asi dvě třetiny kraje, se obešly bez obětí. Hasiči však museli zachraňovat šest lidí a dalších 16 evakuovat. Jen v okrese Hradec Králové velká voda vyplavila na osmdesát nemovitostí, ve čtyřech se voda dostala i do obytných částí domů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme