Štítky: | Magistrát | Rozpočet | hala |

Jaké budou investice Hradce příští rok? Nová hala a dům s odlehčovací službou

Rozpočet na příští rok zastupitelé schválili.
Rozpočet na příští rok zastupitelé schválili. | autor: hradeckralove.cz

Rozpočet města Hradce Králové na rok 2020 je schválený. Příští rok počítají zastupitelé s investicemi za téměř 400 milionů korun. Mezi ty největší se řadí rekonstrukce městských a základních škol, stavba sportovní haly na Pouchově nebo dům s odlehčovací službou v Honkově ulici. V plánu je také investovat finance do části projektu inteligentního dopravního systému, v tomto případě ale zatím řízení ÚOHS ještě není u konce.

„Celkové příjmy v příštím roce plánujeme na úrovni 2,17 miliardy, výdaje pak předpokládáme ve výši 2,27 miliardy korun. Schodek necelých 101 milionů korun budeme hradit z úvěru ve výši 150 milionů korun,“ říká Monika Štayrová, náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky a financí. Z celkových výdajů v roce 2020 by více než 1,8 miliardy měly tvořit výdaje běžné, tedy provoz města a jeho organizací. Investiční výdaje plánuje město ve výši 393 milionů korun.

„V současnosti probíhá výběr firmy, která postaví odlehčovací službu v Honkově ulici za zhruba 120 milionů korun, více než sto milionů chceme investovat do školských zařízení. Na jaře by pak měla začít i stavba nové sportovní haly na Pouchově. Pokud dobře dopadne řízení ÚOHS u tendru na inteligentní dopravní systém, máme pro příští rok v plánu jeho realizaci za zhruba sto milionů z jeho celkové hodnoty 230 milionů korun. Správní řízení na ÚOHS zatím stále probíhá, pokud bude rozhodnuto do konce roku, tak bude projekt realizován dle schváleného harmonogramu. V případě, že ÚOHS do konce roku nestihne rozhodnout, tak bude další postup zvážen v příštím roce, jakmile k rozhodnutí dojde,“ dodává Štayrová.

V aktuálním rozpočtu na rok 2019 jsou zařazeny investiční akce v souhrnné výši 1,067 miliardy korun, v návrhu na rok 2020 akce za 393 miliony a ve střednědobém výhledu pak další investice v objemu 1,084 miliardy korun. Jedná se například o stavbu nového fotbalového stadionu, projekt inteligentního dopravního systému, rekonstrukci Velkého náměstí, Benešovy třídy či křižovatky Mileta. Pokud se podaří všechny tyto plánované investice realizovat, pak město během pěti let zvýší hodnotu svého majetku minimálně o 2,5 miliardy korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme