Investice do opravené filharmonie nekončí

Zcela nově zrekonstruovaný sál hradecké filharmonie se prodraží o více než půl milionu korun. Může za to nevyhovující podlahová krytina, kterou při kolaudaci odhalili hasiči. Ta se bude muset vyměnit. Informoval o tom náměstek primátora Hradce Králové Josef Malíř.
"Materiál, který byl na podlahu použit, nebude od ledna 2007 vyhovovat evropským normám. Město si ale nemůže v žádném případě dovolit nový sál zavřít,“ řekl Malíř. Kromě nevyhovující podlahy hasiči objevili při kolaudačním procesu ještě další závady, například špatnou izolaci na jedné ze stěn. "Další finance padly na zabudování okýnek do vstupních dveří sálu, které mají v případě požáru navést diváky ven. Nosná část dodělávek souvisí s projektem, proto peníze asi 400 tisíc korun budeme vymáhat po architektovi,“ dodal Malíř.
Za rozsáhlou rekonstrukci zaplatilo město 120 milionů korun. Filharmonie se opravovala více než rok.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.11.2005 11:17
ing. Petr Maše (neregistrovaný)
filharmonie
Vážená paní kolegyně,
zeptejte se prosím pana náměstka Malíře, v jakém poměru je Vámi citovaných 400000,- k výši honoráře
pana architekta a jaká část honoráře mu byla dodnes tj. do doby, kdy byl provoz budovy úspěšně zahájen - viz ohlasy účinkujících umělců (mj. Šporcl, Urbanová, kteří jistě dokáží porovnat hradeckou budovu filharmonii s podobnými budovami a nejen v Čechách) vyplacena.
Na odpověď se v úctě těší
ing. Petr Mašek

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme