Internet pro seniory pokračuje

Město Hradec Králové a základní školy pokračují v projektu Internet pro seniory. Dalších 200 seniorů se naučí ovládat počítač, vyhledávat informace na internetu, používat e-mail a seznámí se s některými nejrozšířenějšími programy. V každém pololetí se uskuteční jeden kurz, který bude obsahovat 14 lekcí.
"V minulém roce měl tento vzdělávací program velký úspěch. Město nemohlo z kapacitních důvodů přijmout všechny přihlášené seniory, proto jsme se rozhodli pokračovat v následujícím školním roce," uvedl náměstek primátora Martin Soukup. Tentokrát bude s městem spolupracovat o tři školy více než loni, a to ZŠ Sever, ZŠ Jih, Masarykova ZŠ V Lipkách, ZŠ Bezručova, ZŠ Jiráskovo nám., ZŠ Úprkova, ZŠ Nový Hradec Králové, ZŠ Štefánikova. Zájemci z řad seniorů se mohou zaevidovat na nově zřízeném telefonním čísle 495707980, kde na záznamník nadiktují potřebné informace. Přesné pokyny budou zveřejněny v informačním zpravodaji města Radnice. Začátek programu je plánován na poslední týden v září. Termíny výuky na jednotlivých školách budou upřesněny koncem srpna.
Internet pro seniory je projekt obecně prospěšné společnosti Internet pro všední den. Projekt kurzů počítačové gramotnosti stojí na unikátní myšlence: naši spoluobčané v seniorském věku se seznamují s internetem a jeho možnostmi, přičemž lektory jsou jim žáci základních škol ve věku 11 - 12 let. Každý frekventant kurzu má svého speciálně proškoleného lektora.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.2.2019 13:46
neznamaxy  (Nováček)
internet pro seniory
Vážení,

mám dotaz k nabídnutému školení seniorů na počítači a internetu. Jsem pokročilá a zajímám se o práci s digitální fotografií. Mohu se přihlásit, když nebydlím v Hradci Králové?

Děkuji a přeji krásný den

Ludmila

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme