Internet pro seniory - certifikáty prvním absolventům

První ze tří běhů vzdělávací akce Internet pro seniory je ukončen. Certifikát o úspěšném absolvování seniorům předá primátor města Otakar Divíšek a jeho náměstek Martin Soukup 10. prosince ve 14 hodin na Základní škole na Jiráskově náměstí.
Internet pro seniory je projekt obecně prospěšné společnosti Internet pro všední den. "Projekt kurzů počítačové gramotnosti stojí na unikátní myšlence: naši spoluobčané v seniorském věku se seznamují s internetem a jeho možnostmi, přičemž lektory jsou jim žáci základních škol ve věku 11 - 12 let. Každý frekventant kurzu má svého speciálně proškoleného lektora", řekl primátor města Otakar Divíšek.
"Každý kurz obsahuje 14 lekcí a bude proškoleno celkem 200 seniorů. Projekt je realizován za podpory magistrátu města a pěti základních škol. Cílem projektu je naučit seniory vyhledávat informace na internetu, používat e-mail, přiblížit jim základní ovládání počítače a seznámit je s programy Word a Excel. Podstatné je také zapojení starších občanů do takzvané "informační společnosti" a zmenšování mezigenerační propasti související s rychlým rozvojem technologií", dodal náměstek primátora Martin Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme