Inspekce pochybení v Libčanech odmítla

Česká inspekce životního prostředí včera odmítla, že by při likvidaci skladu nebezpečných jedů v Libčanech na Královéhradecku něco zanedbala. O nesprávném postupu inspekce minulý týden hovořila náměstkyně královéhradeckého primátora Pavla Finfrlová, podle které inspekce nekoná, jak by měla. Informuje o tom dnešní vydání MF DNES.

Finfrlová inspekci vyčetla, že v rozhodnutí o správním řízení s firmou SNOG HK uvedla, že odpady byly roztříděny, přebaleny a uloženy, což prý není pravda, protože ve skladu se stále nacházejí vysoce toxické látky. Podle mluvčí inspekce Ivany Awwadové ale jde o jednostranně nepřesnou a zavádějící interpretaci. „Česká inspekce životního prostředí v žádné souvislosti neuvedla, že v areálu v Libčanech je bezpečno. Naopak inspekce od samého počátku vždy uváděla, že v dané lokalitě docházelo k flagrantnímu porušování zákona o odpadech,“ uvedla Awwadová ve stanovisku zaslaném ČTK.
Inspekce s firmou SNOG HK v květnu zahájila správní řízení o udělení pokuty a nápravě stavu v libčanském skladu. Firmě hrozí pokuta až deset milionů korun. Samotná likvidace skladu je věcí hradecké radnice, která v této souvislosti hodlá požádat o finanční pomoc stát.Policie při dubnovém zásahu zadržela čtyři muže propojené se společností SNOG HK a obvinila je z přechovávání nebezpečných látek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme