Inscenace Klicperova divadla i Draku jsou k vidění online na portálu Dramax

Úspěšná inscenace Akvabely hradeckého Klicperova divadla nyní na videoportálu Dramox.
Úspěšná inscenace Akvabely hradeckého Klicperova divadla nyní na videoportálu Dramox. | autor: Klicperovo divadlo

Podobně jako si můžete předplatit třeba filmy a seriály díky službě Netflix, tak nyní můžete z domova sledovat také záznamy divadelních představení. Do nového videoportálu Dramax za zapojila i hradecká divadla - Drak a Klicperovo divadlo, které tak můžete podpořit v době vynuceného zavření. Klicperovo divadlo také znovu začalo online vysílat Podkroví live!

V nabídce Dramoxu jsou nyní tři záznamy hradecké divadelní scény, a sice úspěšné Akvabely v režii Vladimíra Morávka, či Petrolejové lampy s Pavlou Tomicovou a Filipem Richtermocem v režii Ivana Rajmonta, které se dočkaly 110 repríz. Třetí inscenací je nově pořízený záznam hry Davida Drábka Velká mořská víla, který vznikl při zářijové derniéře.

Inscenace Velká mořská víla.Inscenace Velká mořská víla."Do projektu nebudou zařazovány inscenace, které jsou aktuálně na repertoáru divadla, protože ani sebelepší divadelní záznam nenahradí živý divadelní zážitek. Přesto divadlo připravuje celou řadu dalších záznamů, které budou na videoportál Dramox postupně přidávány," uvedl mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček.

Bude se jednat o již derniérovaná představení, která byla divácky úspěšná nebo kritikou vysoce ceněná. V plánu je i natočení derniéry Jedlíků čokolády, která by měla proběhnout ještě v letošním roce, pokud se podaří zajistit u zahraniční agentury autorská práva, mohla by se na portálu objevit i Pěna dní Borise Viana.

Divadlo Drak zase online nabízí záznamy inscenací Faust a Poslední trik Georgese Méliese v režii Jiřího Havelky. 

Projekt Dramox svým provozem podporuje divadelní instituce. Měsíční předplatné stojí 299 korun a roční 2990 korun. Divadlům půjde 55 procent z předplatného.

Klicperovo divadlo se vrátilo ke streamování Podkroví Live!

Klicperovo divadlo navazuje na jarní vysílání Podkroví Live! Jarní série, která byla vysílána na Facebooku divadla od března až do června s téměř každodenní frekvencí, přinesla celkem 57 různorodých dílů, které zahrnovaly scénická čtení, vyprávění, rozhovory či mini-koncerty. 

Velmi úspěšnou řadou speciálů byla "Putování" herce Jana Vápeníka po různých divadelních zákoutích nebo historickém centru Hradce Králové. A právě na tuto řadu speciálů Klicperovo divadlo navázalo na státní svátek ve středu 28. října.

Tentokrát se Jan Vápeník vydal do Muzea východních Čech, které před nedávnem prošlo významnou rekonstrukcí, a pátral nejen po zajímavých a třeba i běžně nepřístupných místech této budovy, ale i po historických osobnostech spjatých s městem Hradec Králové. 

Kolik dílů Podkroví Live v rámci podzimní části sezóny vznikne, dosud není jasné. Bude záležet, jak dlouho bude divadlo z důvodu vládních opatření pro veřejnost uzavřené. Divadlo také uvažuje o streamování programu k tradičním podzimním událostem, jako je 17. listopad či Noc divadel, pokud by aktuální situace nedovolila uskutečnit je pro živé publikum.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

ZVEME: Na hokej, fotbal, divadlo, bleší trh a podzimní koncert

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? V hotelu Černigov se budou koštovat ta nejlepší česká a moravská vína, Královéhradecký komorní orchestr zve na svůj podzimní koncert. Zápasy o víkendu odehrají hradečtí fotbalisté i hokejisté, děti mohou do divadla Drak na Šípkovou…
Čtěte více

ZVEME: Na koncerty, na Fesťáček pro děti

Víkend v Hradci Králové bude patřit především kulturním akcím. Můžete si vybrat hned z několika koncertů různých žánrů, na Kavčím plácku zahraje Galactic Heart, do Hostince u Dvořáků zavítá rocková kapela Ani Kroc, v restauraci u Letců zahraje Petr Kocman s Petrou Černockou a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme