In-line bruslaři mají v Hradci lepší vyžití

In-line bruslaři z Hradce Králové a blízkého okolí se mohou radovat. V těchto dnech byla s předstihem předána do užívání další trasa. Na stávající přibližně čtyřkilometrovou Hradečnici navazuje nový zhruba tříkilometrový úsek pod názvem Písečnice.

Jak informuje Hradecký deník, původně měla být Písečnice dokončena až závěrem srpna, ale práce se podařilo završit v předstihu a tak již nyní se mohou po nové komunikaci prohánět bruslaři. Nyní se pouze dodělávají některé dokončovací práce, které však nemají výraznější vliv na uživání stezky. Nelze přitom vyloučit, že trasa se bude i nadále rozšiřovat. V blízké budoucnosti se ještě počítá s prodloužením stávajícího úseku směrem na Bělečko. „Městu se podařilo získat do majetku zbývající část Hradečnice a může tedy pokračovat s její rekonstrukcí až na hranice lesa, jen pár set metrů od Bělečka. Zbývající část by pak mohla zainvestovat například obec Býšť, ke které Bělečko patří,“ řekl Hradeckému deníku mluvčí magistrátu Václav Svoboda.
Oblíbená trasa Hradečnice začíná v Malšovicích u lesního hřbitova a vede až k hájovně U Dvou závor. Zde naní navazuje nová Písečnice. Terén je vhodný i pro začátečníky, nebezpečnější úsek je pouze na konci Písečnice, kde je prudké klesání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme