IKEA u Hradce nejspíš nebude

Úvahy o výstavbě obchodního centra IKEA u Hradce Králové jdou k ledu. Společnost pozastavila plány na výstavbu prodejny u rychlostní silnice R35 poblíž Libišan. Problémem je dopravní napojení.

IKEA zvažovala výstavbu své prodejny v Hradecko-Pardubické aglomeraci už několikrát. Naposledy padl výběr na parcely vedle obce Libišany nedaleko Hradce. Nový přivaděč k dálnici D11 se jevil jako strategické místo s dobrou dostupností pro obě krajská města. Právě na dopravním napojení centra ale nyní plány uvízly. "Navrhované dopravní napojení neodpovídalo technickým parametrům," řekl Českému rozhlasu Hradec Králové mluvčí firmy Petr Chadraba.
IKEA chtěla u Libišan vybudovat nákupní centrum Avion. Ředitelství silnic a dálnic ČR ale uvažované nájezdy posoudilo jako nesplňující technické podmínky pro připojování pozemních komunikací na síť dálnic a rychlostních silnic. "Projekt na výstavbu obchodního domu IKEA ve východních Čechách za současných podmínek nemůžeme realizovat. Podle vyjádření ŘSD naše řešení, které jsme navrhli jako jediné možné na napojení území na dálnici D11 a rychlostní komunikaci R35, nesplňuje technické podmínky," potvrdil Českému rozhlasu mluvčí Chadraba.
IKEA bude rozhodnutí ŘSD akceptovat. Podle Chadraby nyní bude společnost zvažovat další kroky. Plánů na výstavbu svého nákupního centra ve východních Čechách se IKEA nechce zcela vzdát. O jakou lokalitu by se mělo jednat, ale mluvčí neupřesnil.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme