IKEA o Hradci uvažuje, do Kuklen ale nepůjde

Prodejce nábytku a domácího zboží IKEA uvažuje o výstavbě své prodejny v Hradci Králové, nebude to ale v Kuklenách. Zprávu, že právě zde nové nákupní centrum vyroste, přitom zveřejnila developerská společnost J&T Real Estate CZ, která plánuje v Kuklenách rozsáhlou výstavbu. Místní se jí brání.

Společnost IKEA má Hradecko v hledáčku už dlouho. Záměr vybudovat velkoprodejnu pro východní Čechy právě v Hradci nebo okolí oznámila loni a už několik let před tím se o něm spekulovalo. V posledním vydání zpravodaje hradeckého Magistrátu Radnice ale nyní IKEA Kukleny vyloučila.
„Společnost IKEA by ráda rozšířila své obchodní aktivity v hradecko-pardubickém regionu. Je to pro nás nová příležitost a výzva nabídnout obyvatelům této oblasti obchodní dům IKEA jako součást moderního a funkčního obchodního centra regionálního charakteru. Poslední dobou se v médiích objevily různé, často nepravdivé či nepřesné informace týkající se naší expanze v hradecko-pardubickém regionu, které mohou komplikovat obchodní jednání naší společnosti při realizaci našeho záměru. Vzhledem k těmto informacím chceme deklarovat, že lokalita Kukleny není pro nás preferovanou variantou,“ uvedl mimo jiné v Radnici Vladimír Bereš ze společnosti Inter IKEA Centre Česká republika.
Podle Bereše ale IKEA i nadále hledá vhodné místo pro svou prodejnu. Hradecké centrum by se tak stalo pátým v České republice. V minulosti společnost uvažovala také o lokalitách u Opatovic nad Labem nebo v sousedství Libišan, u křižovatky strategických silnic D11 a R35. Tady ale výstavbu zablokovali silničáři.
Jak vznikla informace o umístění IKEA v Kuklenách, v lokalitě Nová Zelená, není jasné. Podle Hradeckého deníku má být jejím původcem obchodní ředitel J&T Real Estate CZ Martin Kodeš. Tato developerská firma má výstavbu tzv. Nové Zelené „pod palcem“ a právě podle Kodeše by novým obchodním centrem zde měla být IKEA.
Vznik obchodního centra a nového sídliště v Kuklenách umožnila změna územního plánu, kterou na konci března schválili hradečtí zastupitelé. Řada místních obyvatel se ale projektu brání s tím, že zhorší kvalitu bydlení, neúměrně zvýši dopravní zátěž a především zničí zdejší vysoce kvalitní zemědělskou půdu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme