Ikea má na mířeno do Hradce

Další firma ze sítě zahraničních obchodních řetězců si vyhlédla Hradecko pro svou prodejnu. V těsné blízkosti města, u obce Libišany, se chystá stavět švédská společnost Ikea. Měla by to být už její pátá prodejna v České republice.

Prodejce nábytku a domácích potřeb si lokalitu u Hradce Králové vyhlédl po Praze, Ostravě a Brně. Jak řekla Mladé frontě Dnes mluvčí společnosti Jindra Válová, Ikea by ráda expandovala do Hradce. Definitivní rozhodnutí však zatím nepadlo. „Pokud by to v Hradci nešlo tak, jak bychom si představovali, ve hře jsou ještě další lokality. Nic ještě není vyjednáno ani rozhodnuto. Vše je teprve hudba budoucnosti,“ upřesnila MF Dnes Válová.
Pro svou stavbu počítá Ikea přibližně s 50 hektary pozemků, z toho bude asi 30 ha zastavěno. Na zbývající ploše mají vzniknout parkoviště, komunikace a vyrůst zeleň. Podle představ stavitelů by měla nová Ikea vyrůst na pozemcích u křižovatky dálnice D11 a rychlostní silnice R35. Lokalita se investorům jeví jako velmi lukrativní. Je na dosah dvou velkoměst a je výborně dostupná jak pro občany, tak pro zásobování.
Novému velkoobchodu se nebrání ani občané Libišan. Na podporu projektu dokonce sepsali petici, kterou podepsala polovina obyvatel. Velkoprodejna nábytku by se u Hradce stala součástí obchodního centra. Doplnily by ji další obchody a služby.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.5.2009 14:17
franta (neregistrovaný)
Spravne Libisany na Pardubicku jsou idealni lokalita :D kam asi pujdou dane? Hradci z toho nekapne ani koruna.
25.5.2009 22:11
rzr (neregistrovaný)
Dane pujdou do Prahy,jako ostatne z vetsiny supemarketu.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme