I letos můžete v Hradci Králové bloudit v kukuřičném poli

Kukuřičné bludiště je v Hradci i letos.
Kukuřičné bludiště je v Hradci i letos. | autor: kukuricaci.cz

Pokud vymýšlíte na prázdninové dny program pro děti, máme pro vás tip. I letos patří k prázdninovým atrakcím v Hradci Králové kukuřičné bludiště. Tentokrát vzniklo ve Věkoších u železniční tratě a je větší než fotbalové hřiště. Trasa v kukuřičném labyrintu měří necelé čtyři kilometry a podle pořadatelů ji lze ujít nejdéle za devadesát minut. Labyrint nabízí příchozím také možnost hledat v prostoru herní tabule a luštit tajenku.

V bludišti je umístěno 20 herních tabulí pro děti a 8 herních tabulí pro dospělé, které jsou důležité pro hry pro malé i velké. Dále zde najdete 8 herních tabulí s QR kódy interaktivní hry. V bludišti najdete i ekologickou prezentaci věnovanou třídění odpadu a také další překvapení.

Hry pro malé i velké spočívají v hledání tajenek. U hry vhodné zejména pro menší návštěvníky vám k její uhodnutí pomohou indicie, které luštíte z 20 nalezených písmen. Ta v bludišti skrývají příšerky, každá z nich vám prozadí jedno písmeno indicie. Za správnou tajenku dostanete odměnu v podobě magnetky. Hra pro velké kromě nohou potrápí i vaši slovní zásobu. V bludišti se skrývá celkem 8 písmen, z nichž je pro získání odměny nezbytné vytvořit 6 slov o různé délce. Čím více písmen tedy najdete, tím snadněji úkol splníte.

V bludišti jsou navíc umístěné naučné tabule Autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s., které návštěvníkům popisují cestu odpadů od jejich vzniku až po konečné využití či odstranění a zároveň vysvětlují, že třídění odpadů není zdaleka nic složitého. Správní hledači pak v bludišti odhalí také speciální expozici s ukázkami čtyř recyklačních cyklů papíru, plastu, skla a nápojového kartonu.

Jak dlouho se v bludišti zabavíte? Vše závisí na typu hry, kterou si vyberete, a na vašem orientačním smyslu. Můžete se bludištěm jen projít nebo si zahrát některou z našich her. Pokud budete hrát hru, můžete se v bludišti zdržet i více jak 1 hodinu.

Hřiště bude do 19. srpna otevřeno každý den od devíti do dvaceti hodin.

V případě silně deštivého počasí je bludiště zavřené. Do bludiště můžete s kočárky i s pejsky na vodítku.

"Prosíme všechny návštěvníky, aby chodili pouze po vyznačených cestách a netrhali kukuřici. Kukuřice se posléze sklidí a zpracuje. Také vás prosíme, abyste věřili, že oheň a kukuřičné listí nejdou dohromady. Pokud musíte, zakuřte si na cestě k nám, pak si užívejte bloudění a až když najdete cestu ven, dejte si za odměnu jednu vítěznou," prosí organizátoři návštěvníky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Minulý rok se v hradecké porodnici narodilo o 263 dětí méně než v roce 2022

V hradecké porodnici fakultní nemocnice se minulý rok se uskutečnilo 2014 porodů, což je o 263 méně než v roce 2022. Pokles porodů v posledních letech je ovlivněn demografickým vývojem v celé České republice. Klinika i během loňského roku pokračovala ve zlepšování péče o matky i…
Čtěte více

ZVEME: Na festival sladkostí a zmrzliny či na karibskou pláž v centru Hradce

Co se bude dít o posledním červencovém víkendu v Hradci Králové? Můžete bloudit v noci v kukuřičném poli nebo vyzkoušet terénní triatlon na Biřičce. Můžete ochutnávat zmrzlinu a netradiční sladkosti u obchodního centra Futurum nebo vyzkoušet pochoutky na festivalu jídla a pití v…
Čtěte více

ZVEME: Děti se o víkendu rozloučí s prázdninami, vybírat mohou z mnoha akcí

Poslední srpnový víkend bude v Hradci Králové nabitý sportovními i kulturními akcemi. Děti se mohou rozloučit s prázdninami ve velkém stylu. Na letišti se pro ně koná festival Kefír, mohou bloudit s baterkou v kukuřičném bludišti, vyrazit na sportovní odpoledne na Slezskou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme