Hudební akce v letním kině ohroženy

Po ukončení činnosti hudebního klubu Kavalír B v Gayerových kasárnách přijde Hradec Králové zřejmě o další scénu určenou mimo jiné k hudební produkci. Živá hudba, která v loňském roce zněla z areálu letního kina, byla příliš hlasitá. Píše o tom dnešní MF Dnes.
Na hlasitou hudbu si stěžoval jeden z občanů žijících v sousedství kina. Měření hygieniků ukázala, že jeho stížnost byla oprávněná. "Problém ale začíná řešit město. Radnice bude ještě jednat s krajskou hygienickou stanicí o udělení výjimky na několik akcí,“ řekl deníku ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti Miroslav Franc. Jak dodal, zpracováno je i několik variant na omezení hluku. "Do konce května chceme upravit reproduktorové soustavy tak, abychom mohli zahájit alespoň promítání v letním kině. Hluk hudebních vystoupení to ale nevyřeší,“ sdělil Franc.
Problémy však budou mít provozovatelé hudebních produkcí. I přes některá opatření, jako je například výstavba hlukové bariéry, se pravděpodobně do hlukového limitu nevejdou. "Nikdy by mě nenapadlo, že zkolaudovaný areál letního kina bude mít v budoucnu podobné problémy," řekla pořadatelka hudebního festivalu Na jednom břehu Martina Součková. Festival, který navštěvovaly stovky lidí, tak možná skončí. Úředníci magistrátu budou podle MF Dnes ještě jednat s hygieniky o udělení výjimky, hygienici se už předem nechali slyšet, že o udělení výjimky neuvažují.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.4.2005 10:22
Honza (neregistrovaný)
Funus alternativní kultury v HK
Vyzývám všechny soudné a kultury milovné občany tohoto města, aby přišli s návrhem kdy a kde lze uskutečnit důstojný pohřeb kuturního života v HK. Po Kavalíru B. následuje letní kino potažmo festival Na jednom břehu.Kdo bude další, El Diablo, Centrál, Cikán??? www.najednombrehu.cz/Home/default.asp
19.4.2005 21:08
Xaver (neregistrovaný)
jo jo
Jo jo....všechno zrušíme a zůstanou tu jen psi radostně obechcávajíce naše městečko, z kterého bude brzo městečko duchů.
20.4.2005 20:45
hradečák (neregistrovaný)
Právě že jsme "na jednom břehu" - jak byste asi vy mlčeli k tomu, kdybyste celé noci nemohli spát pro hlasitou dechovku nebo opery- to by byl hned celý magistrát zavalen stížnostmi a to by začal tanec - a takhle, to se to ještě ze strany města a hygieny podporuje!!
20.4.2005 20:41
taky z HK (neregistrovaný)
zbytek města nesmí v noci spát?? i když je větší ?
Rušit zrovna ne, ale rozumně ty produkce rozložit do rozumné doby. Pokud by to mělo být jako v loňském roce, kdy řev zesílený mikrofony, vydávaný za pěv, byl slyšet na kilometry daleko celou noc - pak raději ten "funus kultury" - (ostatně každý za kulturu považuje něco jiného, nic proti tomu, ale nevnucovat poslech té svojí druhým).Před tímto hlukem totiž nemáte kam utéct abyste ho neslyšeli, pokud zrovna chcete třeba v noci spát nebo jste nemocní a potřebujete klid.(Na léky vám pak nikdo nepřidá, na doplatky musíte sáhnout do své kapsy, ne do kapsy rušitelů nočního klidu!!)..
I když nic proti této hudbě nemám - pokud je hlasitostí na úrovni hudby a ne vražedného kraválu a řevu. Musí-li už produkce být tak hrozně hlasitá, ať tedy skončí s dvaadvacátou hodinou. ¨Příznivci mohou i tak být spokojeni - spoluobčany potýrají i tak dost a dost - malé děti a nemocné lidi raději z města evakuujte. Náklady ať hradí ten, kdo tu tenhle řev celé noci povolí. Pak nemám námitek proti této akci.
Z minulých let jsem hlukem utýraný víc než dost, následky na zdraví už mi stačí - vic netřeba.
21.4.2005 09:38
jpa (neregistrovaný)
Rekonstrukce
Mno, já si spíš myslím, že tento problém je uměle vyrobený, aby se zdůvodnila finančně nákladnější rekonstrukce (přitom se rekonstruovalo nedávno) Letního kina, "průhledné" výběrové řízení na tuto akci vyhraje opět jedna z firem, které tato řízení vyhrávají pravidelně... a všichni budou spokojeni, že?
JPA
4.5.2005 08:47
babka (neregistrovaný)
letní kino -hlučné produkce
Můžete si ty komentáře o ohrožení konání akcí ušetřit. Už jsou transparenty s datem konání akce "Na jednom břehu". Hluk nehluk, občané se klidně utýrají hlukem, jen když se Hradec zviditelní, ať je to čímkoliv....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme