Hřiště Svět se mění podle představ věřejnosti

Hřiště Svět se mění
Hřiště Svět se mění

Nová podoba hřiště Svět na Slezském předměstí vychází z představ veřejnosti. Podle zástupců města bude vyhovovat jak bezpečnostním požadavkům, tak i starším dětem ve věku od 6 do 14 let.

Skluzavka, lanová stěna, další šplhací prvky doplněné atraktivním pružinovým válcem - tak má po dokončení v polovině října vypadat část dětského hřiště Svět v Třebechovické ulici na Slezském Předměstí.

Technické služby Hradec Králové zahájily první část postupné obnovy hřiště, do jehož podoby mohla vloni promluvit prostřednictvím ankety veřejnost. Ta svými hlasy rozhodla, že hřiště bude tvořeno moderními herními prvky z kovu a plastu, které postupně nahradí stávající, převážně dřevěné, vybavení. Jejich výhodou je kromě jiného větší odolnost vůči vandalismu, který se nevyhýbá ani dětským hřištím.

Původní podoba hřiště na Slezském předměstí měla symbolizovat svět a jeho světadíly. „Herní prvky byly převážně kamenné a dřevěné, což dnes již není v souladu s bezpečnostními předpisy a samozřejmě dožívají,“ vysvětlil Martin Soukup, náměstek primátora s gescí za majetek města a městské organizace.

Rekonstrukce Světa zahrnuje nyní výměnu vysloužilého multifunkčního prvku moderním a bezpečnějším s pryžovou dopadovou plochou. Ten bude svým zaměřením určen především starším dětem ve věku od šesti do čtrnácti let, protože pro tuto věkovou skupinu se atrakcí na stávajícím hřišti nedostává. „V příštích letech tady chceme instalovat další herní prvky, mohla by se zde objevit například lanová pyramida. V příštím roce se chceme pustit také do rekonstrukce mlhoviště, protože to stávající je už téměř nefunkční,“ uvedl Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové. Současná první etapa prací přijde na zhruba 600 tisíc korun.

Opravy hřiště na Slezském předměstí Opravy hřiště na Slezském předměstí

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme