Hradečtí záchranáři budou u dálnice rychleji

Moderní prostory, špičkové technologie a především kratší dojezdové časy má zajistit hradeckým záchranářům jejich nové sídlo na okraji Kuklen. U křižovatky Bláhovka ho minulý týden otevřeli zástupci města, kraji i vlády.

Až dosud vyjížděli hasiči ke všem zásahům z městského centra a záchranná služba od Fakultní nemocnice. Projet celým městem ale znamenalo v řadě případů ztrátu mnoha cenných minut. To se od 30. dubna 2010 změnilo. Nové středisko v hradeckých Kuklených umožní záchranářům dorazit nejen k nehodám na dálnici D11 mnohem dřív. „Řidiči požárních vozidel mají v dnešním hustém provozu velké problémy při průjezdu městem. Umístění stanice v okrajové části Hradce Králové tak zkrátí dojezdové časy k místu události o několik minut,“ pochválil si novou základnu v Hradeckém deníku ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje František Mencl.
Podle zdravotníků průjezd městem zdržel výjezdy na druhý konec Hradce asi o 8 minut. Ani to by se už dnes stát nemělo, protože v novém středisku kromě hasičů sídlí i jedna posádka Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Vedle posádek se sem vešly i prostory pro přípravu hasičů, nový dispečink, garáže, výukové prostory a zázemí pro záchranáře.
Výstavba nového areálu stála zhruba 50 milionů korun. O náklady se podělily stát, kraj i město. Hasičský záchranný sbor tím ale své původní prostory U Přívozu neopustil. Zůstaly tam jak výjezdové posádky, tak i krajské ředitelství záchranného sboru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme