Hradečtí strážníci budou opět sloužit i Předměřicích a Třebechovicích

Strážníci z Hradce Králové budou příští rok opět sloužit v Třebechovicích pod Orebem a Předměřicích nad Labem. Žádost obou úřadů schválili hradečtí zastupitelé. Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, hradečtí strážníci by mohli v budoucnu sloužit i v dalších okolních obcích.
"Předměřice budou platit 10.000 korun měsíčně, s Třebechovicemi jsme se dohodli na výjezdech strážníků několikrát týdně, město za to zaplatí každý měsíc 29.590 korun," řekl Divíšek. Hradecká městská policie nyní zaměstnává 90 lidí, kvůli výjezdům do okolních obcí posílí svůj stav o dva muže. "Část jejich kapacity bude volná, sloužit budou i v Hradci, pokud by se přihlásila s žádostí i další obec, využijeme je tam," řekl Divíšek s tím, že neoficiálně se o možnost spolupráce zajímá již obec Černilov.
Podle starosty Předměřic nad Labem Jana Šandy je pro obec spolupráce s hradeckou městskou policií výhodná. "Dohled je v obci potřeba, například jsme měli potíže s volně pobíhajícími psy, které nyní odchytí městská policie," řekl Šanda, který považuje za přijatelné i náklady. "Vlastního strážníka bychom za tuto částku určitě nepořídili," řekl starosta Předměřic, kde hradečtí strážníci slouží od loňského června.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.12.2004 11:14
hradecký občan (neregistrovaný)
konec roku - pyrotechnika
Je to hezké, kde strážníci slouží. Ale bylo by také vhodné dát jim pravomoc zasahovat. Na jako vloni, kdy museli střílení pyrotechniky na naši střechu jen přihlížet, protože i napomenutím výtržníků by prý porušili zákon??? Cožpak by nešel vyčlenit prostor, kde by si střelbychtiví občřané mohli přinést rachejtle a pod dozorem je střílet tam a tak, aby se nic nikomu nezničilo?. Každý kdo trochu si pamatuje fyziku ví, že když na přemrzlou střechu dopadne horký zbytek pyrotechniky, střecha popraská. Jsou-li v podkroví místnosti, pouná se to až při promáčeném stropě. A co ta oprava potom stojí, máte vůbec ponětí?? Jak k tomu lidé přijdou a nikdo jim škodu neuhradí. Nebyla by lepší prevence a pravomoc strážníkům ? Ti by potom mohli výtržníkům v tomto jednání zabránit. Žádný ze střelců pyrotechniky si ji nestřílí na vlastní střechu, na to si dávají sakramentský pozor. Že ostatní hrůznou nespí aby jim nepodpálili střechu nad hlavou, to jim je fuk.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme