Hradečtí strážníci budou jezdit na strojích Harley-Davidson

Městská policie v Hradci Králové začne využívat dva motocykly Harley-Davidson, které budou zapůjčeny k testování pro služební účely na dobu tří let. S robustními motocykly se setkáme v hradeckých ulicích během dubna.

„Městská policie v Hradci Králové uvažovala nejméně dva roky o pořízení motocyklů. Ve městě budou zařazeny do dopravní slupiny pro kontrolu okrajových lokalit,“ uvedl ředitel městské policie v Hradci Miroslav Hloušek. Motocykly zdarma zapůjčí hradecká firma Trója Moto, s.r.o. „Podmínkou je, že provozovatel si bude hradit povinné garanční prohlídky,“ sdělil dovozce Allain Schneider. Náklady na provoz motocyklů se budou pohybovat kolem dvaceti tisíc korun ročně. „ Důvodem zapůjčení strojů  je  ukázat, že motocykly fungují v městském provozu a vydrží hrubé zacházení,“ dodal Schneider. Po třech letech se motocykly vrátí majiteli nebo se smlouva prodlouží. „Může dojít i k odkoupení městem,“ doplnil Hloušek.
Cena jednoho stroje bez daně činí 650 tisíc korun,  maximální rychlost dosahuje přes 200 kilometrů v hodině a váží 420 kilogramů. Ve státních službách u nás zatím tyto stroje nejsou využívány. V Hradci Králové budou mít svou premiéru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme