Hradečtí školáci se dočkají nového dopravního hřiště

Po letech plánování by se měl Hradec konečně dočkat nového dopravního hřiště. Bezpečné chování na silnici na něm trénují už předškolní děti a to současné už vůbec nevyhovuje.

Nad dopravní výchovou ve městě se už začaly stahovat mraky. Při rekonstrukci malšovického stadionu, kde se nyní hřiště nachází, to současné zanikne. Nové ale bylo dlouho jen ve vizích odborníků. Hradec by ho měl postavit za 20 milionů u sportovní haly v Třebši. Dopravní hřiště by navíc mělo být v rámci projektu Otevřená hřiště přístupné i mimo výuku.
Stávající hřiště, staré 40 let, bylo pro město ostudou. Děti na něm nenašly například ani semafory. To se změní. "Kromě nejrůznějších typů křižovatek si děti vyzkoušejí i kruhovou křižovatku, železniční přejezd, semafory nebo výjezd hasičů. Rovný terén zpestří i kopeček," řekla Mladé frontě Dnes hradecká radní a předsedkyně komise prevence kriminality Naďa Štěrbová, která má stavbu hřiště na starost.
Hektarová plocha by pro dopravní výchovu měla začít sloužit co nejdřív. Výuka totiž bude podle současných předpokladů ministerstva školství brzy povinná. Hradec Králové má přitom v tomto ohledu náskok. Jako jediný v republice nabízí základním školám pravidelnou dopravní výchovu, kde se ve spolupráci Městské policie a Českého červeného kříže děti ze 4. ročníků základních škol učí nejen bezpečné chování na silnici, ale také základy první pomoci. Takovýto projekt je u nás unikátní.
O náklady na nové dopravní hřiště by se město chtělo s někým podělit. Současná ekonomická situace ale mnoho investorů nenabízí. Přesto by se s pracemi nemělo otálet. "Projektová dokumentace je hotová, doufám, že bychom mohli začít stavět už letos," dodala Mladé frontě Dnes Štěrbová.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme