Hradečtí silničáři jsou s průběhem zimy spokojení

Sněhová nadílka na konci minulého týdne znamenala pro Technické služby, které mají na starosti zimní údržbu v Hradci Králové, první větší výjezd. Jinak jsou ale s mírným průběhem zimy spokojení.

Letošní zima je oproti předchozím letům velmi mírná, a tak to vypadá, že silničáři ušetří. Pro letošní rok měli připraveno 2000 tun soli. Od listopadu do konce ledna ji zatím spotřebovali jen 211 tisíc kilogramů, loňská spotřeba za stejné období byla přitom více než šestinásobná. "Zatímco v loňské zimě jsme za uvedené období měli 204 výjezdů, nyní jich evidujeme 61. Rozdíl je tedy obrovský," uvedl pro městský zpravodaj Radnice vedoucí zimní údržby TSHK Tomáš Pospíšil. Nespotřebovanou sůl bude možné využít i v příštím roce, protože obsahuje protispékací přísady a nedochází tak k jejímu znehodnocení.

Silničáři se věnují i opravě děr a výmolů. Těch ale letos také není tolik. Díry se v zimním období opravují provizorní studenou balenou směsí, k větším opravám pak dochází až na jaře, jakmile začnou dodávky teplé směsi.

Městská příspěvková organizace Technické služby Hradec Králové má na starosti přibližně 60 km silnic vyšší třídy, 102 km místních komunikací a 335 km chodníků a cyklostezek. Technické vybavení zahrnuje 5 sypačů a 25 strojů na údržbu chodníku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme