Štítky: | Senioři | klubovna | mánesova | důchodci |

Hradečtí senioři mají novou klubovnu v Mánesově ulici

V nových prostorách mají senioři z Hradce Králové klubovnu, zasedací místnost i kancelář pro prodej divadelních lístků či zájezdů.
V nových prostorách mají senioři z Hradce Králové klubovnu, zasedací místnost i kancelář pro prodej divadelních lístků či zájezdů. | autor: J. Štěpánek

Hradecká organizace spolku Senioři ČR sídlí od minulého týdne na nové adrese. V Mánesově ulici č.p. 780 mohou nyní využívat zázemí o rozloze bezmála 200 metrů čtverečních se zasedací místností, kanceláří či moderně vybavenou klubovnou. Prostory, které jsou v majetku města, nechala radnice na přelomu loňského a letošního roku nově zrekonstruovat za téměř 2,8 milionu korun včetně DPH.

Díky stavebním úpravám mohou využívat nové prostory i lidé se sníženou pohyblivostí. „Nové zázemí je v centru města, pár desítek metrů od zastávky MHD. Místní spolek Senioři je velmi aktivní, nemám obavu, že zde nebude živo,“ řekl Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.

Během přestavby prostor došlo vedle oprav dveří a oken či položení nových podlahových krytin také k doplnění elektroinstalace o prvky zajišťující komfortnější užívání prostor pro seniory. Senioři budou nyní sídlit v domě v Mánesově ulici č.p. 780, kde fungovala dříve videopůjčovna nebo prodejna stáčených saponátů. 

„Vzniklo tak důstojné místo pro činnost naší organizace a pro hradecké seniory vůbec,“ řekl předseda hradecké městské organizace Seniořů ČR Marcel Kraus. V nových prostorách je seniorům k dispozici kancelář pro prodej vstupenek do divadel, zájezdů, rekreací, členských známek a podobně. 

„Ta bude v době prodeje našich akcí sloužit i jako příjemná čekárna, výhledově i s možností malého občerstvení,“ dodal Kraus. Mimo úřední hodiny proto senioři plánují využívat schůzovní místnost například pro kurzy angličtiny a klubovnu k přednáškám, besedám, výstavám, schůzkám šachistů i k běžnému posezení a setkávání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Harmonii na Benešově třídě čeká rozsáhlá rekonstrukce

Zlepšit kvalitu bydlení v bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové by měla připravovaná rekonstrukce. Dojít by mělo na rozsáhlé opravy lodžií včetně jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy i výměnu oken. Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací…
Čtěte více

Strážníci znovu učí seniory, jak nenaletět podvodníkům

Po covidové pauze navázalo Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové na tradiční přednášky bezpečnosti pro seniory. Při první podzimní přednášce si senioři připomněli, jak se mají bezpečně chovat na ulici a doma při setkání s cizími lidmi. Při zimní přednášce…
Čtěte více

Město plánuje stavět byty pro seniory. Už má vytipované lokality

Nové komunitní domy pro seniory by měly v budoucích letech vrůst na území města Hradce Králové. Rada města schválila na svém zasedání tento týden pořízení studie, která bude sloužit jako podklad pro vyhodnocení územních, prostorově plošných a ekonomických možností výstavby…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme