Hradečtí překvapili, vyhráli v Chomutově!

O prakticky nemožné se jeli pokusit v pondělí v krizi se potácející hradečtí hokejisté do Chomutova, kde nevyhráli za posledních pět let ani jednou. Po první třetině vedli na severu Čech 1:0, i po druhých dvaceti minutách drželi na své straně vedením tentokrát 4:2, k Petru Suchému přidali ještě střelci Přeučil, Roubík a Volráb. Ve třetí třetině drama vrcholilo, nejprve nejlepší hráč zápasu Roman Červenka krásně zvýšil na 5:2 pro hosty, ale domácí se ještě dvěma góly vrátili neuvěřitelně do zápasu. Velmi cennou výhru 6:4 pro Energetiky ale pečetil dvě minuty před koncem střelou do prázdné branky Lukáš Valko.

Ladislav Kolda (Hradec Králové): "Po čtyřech porážkách jsme byli psychicky hodně na dně a potřebovali jsme zlepšit hru. Soustředili jsme se na obranu, z dlouhých přihrávek o které se domácí snažili jsme udělali naší výhodu. Dostali jsme se do vedení, i když podle mého názoru to byla až moc velká přestřelka. Jsem rád, že se nám podařilo dovést tento zápas do vítězného konce. V závěru nás domácí dostali pod tlak a z naší strany tam bylo i několik chyb. My jsme potřebovali vyhrát jako sůl a doufám, že nás to nastartuje k lepším výsledkům."

Vladimír Kýhos (KLH Chomutov): "Hradec přijel s obrannou taktikou, která nám dělala dost problémů. Rozhodující v zápase bylo to, že jsme dvakrát dokázali vyrovnat a Hradec se v zápětí dostal do vedení. I když jsme se v závěru vzchopili, ale hrubka v taktice nám nedovolila vyrovnat. Když hrajeme power play a Standa Stavenský, který odehrál jinak výborný zápas, tak nepokryje hráče to je špatné. Je to škoda, protože šancí jsme dneska měli dost."

Branky a asistence: 25. Šíp (Boušek, Polodna), 31. Poživil (Stavenský, Martínek), 53. Kostourek (Šulc Jan, Martínek), 56. Boušek (Révay, Trefný) - 18. Suchý Petr (Červenka), 27. Přeučil (Roubík, Fořt), 32. Roubík (Přeučil), 37. Volráb (Černý, Šeda), 49. Červenka (Koudelka), 59. Valko (Červenka). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Střely: 35:30. Rozhodčí: Svoboda - Vitík, Šerý. Diváků: 1540.

Chomutov: Horčička - Révay, Jakub Šulc, O. Poživil, Martínek, Szakal, Nosek, Kocek, Trefný - Boušek, Šíp, Polodna - Stavenský, Koláček, Řepík - Jan Šulc, Kostourek, Chyba - Buchal, Mikšovic, Polanský

Hradec Králové: Koutský - Kolafa, Blanár, Petr Suchý, Mocek, Černý, Hendrich, Šeda, Kolář - Fořt, Roubík, Přeučil - Valko, Koudelka, Červenka - Kašík, Domin, Pavel Suchý - Havira, Volráb, Diviš

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme