Hradečtí porazili Beroun a na osmém místě mají náskok tří bodů

Velmi důležité utkání čekalo v sobotu na hradecké hokejisty. Po vítězství v Ústí nad Labem přilákalo utkání s Berounem do hradeckých ochozů letos nejvyšší návštěvu. Pokud se chtěli domácí udržet na osmém místě, museli proti Berounu bodovat. Do zápasu vlétli s pořádnou vervou, ale po první dvacetiminutovce byl stav bezbrankový 0:0. Jako první se měnilo skóre v polovině zápasu a to zásluhou berounského Eiselta. Hradeckým se podařilo vyrovnat až v závěru třetiny Petrem Přeučilem. V poslední třetině se štěstí přiklonilo na hradeckou stranu, to nejprve zvýšil na 2:1 Patrik Fořt a po něm uzavřel na konečných 3:1 v přesilové hře Zdeněk Toužimský.

Branky a nahrávky: 38. Přeučil (Šeda Michal, Vondráček), 50. Fořt (Volráb, Roubík), 56. Toužimský (Roubík, Fořt) - 31. Eiselt (Sýkora, Horčička). Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Střely: 45:23. Rozhodčí: Nečas - M.Svoboda, Zítková. Diváků: 1651.

Hr.Králové: Dušek (Tomíček) - Toužimský, Černý, Mocek, Šeda Michal, Blanár, Hendrich, Daňo - Fořt, Roubík, Tvrzník - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Fišer - Diviš, Volráb.

Beroun: Handl (Lettl) - Filip, Sláma, Vaněček, Trojovský, Braniš, Míka, Štich, Rýgl - Gengel, Šinágl, Tvrzník - Horčička, Sýkora, Eiselt - Bakrlík, Pajič, Vlček - Sakuta, Křesťan, Novotý.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce):
Stalo se přesně to, z čeho jsme měli strach. Trošku uspokojení po Ústí, navíc k tomu ještě přispěl tlak a šance z úvodu první třetiny. Bylo tam laxní a nedůrazné zakončení, mysleli jsme si, že góly přijdou asi samy. Na konci první třetiny nás podržel brankář Dušek. Uklidnila nás branka na 1:1, pak už jsme neustálým náporem nutili soupeře k faulům a dostávali jsme je pod tlak z čehož přišly i dvě branky.

Zdeněk Vojta (hlavní trenér Berouna):
Podali jsme velmi dobrý výkon, bohužel jsme nedokázali Hradci odskočit na dvoubrankový rozdíl. Největší šanci jsme k tomu měli v průběhu druhé třetiny, dali jsme na 1:0, pak hráli oslabení a v něm jsme nejprve nedali gólovku a pak nastřelili tyč, kdybychom zvýšili na 2:0, tak by zápas vypadal určitě jinak.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme