Hradečtí hokejisté zdolali Jihlavu

Dlouhá série neúspěšných výsledků je konečně prolomena! Hradec Králové porazil na vlastním ledě v rámci 33. kola Duklu Jihlava a zůstává tak na osmém místě. Zápas se pro Energetiky nevyvíjel dobře, po první třetině prohrávali 0:1 a jen zásluhou brankáře Koutského neměli na svém kontě větší manko. 22. a 23. minuta zápasu byla pro Jihlavu kritická, dostala v ní za sebou dva rychlé údery a když ještě jeden v podobě třetí branky načasoval hradecký kapitán Jaroslav Roubík do samého závěru prostřední části, měli domácí zápas před závěrečným dějstvím prakticky ve svých rukách. Dvoubrankové vedení nakonec uhájili a Duklu Jihlava porazili 4:2. Stinnou stránkou zápasu je pro Energetiky ale zranění hradeckého útočníka Pavla Suchého.

Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Šeda Michal, Přeučil), 23. Suchý Pavel (Domin, Hendrich), 39. Roubík (Tvrzník), 44. Tvrzník (Roubík) - 9. Duben (Rytnauer, Fiedler), 54. Čachotský (Hodek, Bakus). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Střely: 34:26. Rozhodčí: Fraňo – Lhotský, Svoboda J. Diváků: 1315.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Vágner, Linhart, Mocek, Hendrich, Šeda Michal, Suchý Petr, Černý - Fořt, Roubík, Tvrzník - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Suchý Pavel - Volráb, Fišer.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Šmarda, Staněk, Duben, Pospíšil, Dobrovolný, Kuchyňa, Zigmund - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Havel, Fiedler - Říha, Altrichter, Lazorišák - Polák, Blanár, Rezek.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
V první třetině jsme byli horší a to zejména díky oslabením. Fauly to ale z naší strany byly a to zcela zbytečné. V úvodních dvaceti minutách nás podržel hlavně brankář, Vláďa Koutský chytal opravdu výborně. Ve druhé třetině jsme stáhli hru na tři útoky, vytvořili na soupeře tlak, přestali jsme bláznit, faulovat a dali jsme tři góly, které utkání prakticky rozhodly. Pavel Suchý je sešitý a vypadá to, že má prasklou lícní kost.

Milan Chalupa (hlavní trenér Jihlavy):
Dnes šlo o hodně, hrálo se prakticky o šest bodů, čehož jsme si byli vědomi. Věděli jsme, že Hradec hrál v posledních zápasech velmi dobře, ale stejně tak i nám se dařilo. Bohužel jsme v první třetině prohospodařili přesilové hry, kterých jsme měli opravdu hodně. V této fázi zápasu jsme mohli dát dva až tři góly. Ve druhé třetině jsme dostali dva rychlé góly a byli rázem pod velikým tlakem domácích, tam byla vidět šikovnost hradeckých hráčů v koncovce, tlačili se do zakončení, kdežto někteří naši útočníci se snad s pukem ani nechtějí potkat. Jsou to pro nás hodně důležité body, které jsme ztratili.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme