Hradečtí hokejisté zdolali Chomutov

V pátém kole přivítali na svém ledě hradečtí hokejisté velmi silného soupeře a to před pondělním utkáním čtvrtý Chomutov. Zápas se pro Energetiky nevyvíjel dobře, protože červené světlo za brankářem Hylákem, který nejprve zlikvidoval velikou šanci Stanislavu Mikšovici rozsvítil z následné dorážky David HÁJEK.
Na rychlý nástup soupeře do utkání dokázal Hradec ještě rychleji odpovědět a to když se před Lubošem Horčičkou dostal nejrychleji k vyraženému puku Tomáš Martinec a poslal ho za záda chomutovského brankáře. Úplně stejný moment mohli vidět diváci i v deváté minutě, pouze s tím, že nezakončoval zkušený Martinec, ale po střele Petra Suchého od modré Lubomír Pištěk. K vyrovnání měli blízko Severočeši dvě vteřiny před koncem první třetiny, ale Petr Suchý odpálil puk z brankové čáry až do středního pásma a tak si domácí mohli zhluboka oddychnout a jít do šaten s jednobrankovým vedením. Ve druhé dvacetiminutovce to mohl být Hradec, který mohl vstřelit branku jako první, ale po přesné přihrávce Tomáše Martince nasměroval Honza Šulc puk ve vyložené šanci pouze do Horčičkovy tyče. Vše napravil Patrik Fořt, který se už nemýlil a ve 24. minutě Energetici vedli o dvě branky. Tento náskok udrželi domácí až do konce třetiny. V závěrečných dvaceti minutách viděli diváci velmi napínavý a doslova nervy drásající hokej. Vše odstartovala chyba v rozehrávce Pavla Táborského, kterou chladnokrevně potrestal Kamil Koláček a Chomutov byl rázem zpátky v zápase. Hra se začala přelévat ze stany na stanu, ale šťastnější mohli být nakonec domácí, kteří se radovali v zápase počtvrté, když přesně od modré zamířil Tomáš Kolafa - 4:2. Nevídané drama pokračovalo, Stanislav Mikšovic deset minut před koncem řádné hrací doby snížil znovu na rozdíl jediného gólu, hubený náskok ale domácí ubránili a po veliké bitvě si tak připisují do tabulky velmi cenné tři body. S Energetiky dýchali viditelně i diváci, kteří to dali najevo a necelou půl minutu před navršením šedesáté minuty, při mohutné snaze soupeře o vyrovnání v power-play povstali a ve stoje aplaudovali domácím hráčům, protože nechali na ledě opravu vše.

Fakta:
Branky a asistence: 6. Martinec (Suchý Petr), 9. Pištek (Suchý Petr), 24. Fořt (Cetkovský, Hendrich), 48. Kolafa (Pištek) - 5. Hájek (Mikšovic, Jeslínek), 44. Koláček, 51. Mikšovic (Jeslínek, Prošek) Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Střely: 33:37. Třetiny: 2:1, 1:0, 1:2 Rozhodčí: Stolín – Šilhán, Švejda. Diváků: 1156.
HC VČE: Hylák (Dušek) - Mečiar, Fejgl, Suchý Petr, Táborský, Kolafa, Hendrich, Šeda - Fořt, Cetkovský, Beck - Domin, Martinec, Šulc - Kubišta, Alexejev, Suchý Pavel - Razingar, Korhoň, Pištěk – Potůček.

Chomutov: Horčička (Podolka) - Prošek, Hájek, Řezníček, Trefný, Nosek, Plaček, Révay, Schneider - Jíra, Šíp, Polodna - Jeslínek, Mikšovic, Boušek - Buchal, Koláček, Ibl - Martenek, Charousek, Hahn.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme