Hradečtí hokejisté vyšli před domácím publikem bodově naprázdno

Utkání 16. kola hokejové extraligy zaválo v neděli v podvečer na hradecký zimní stadion celek Energie Karlovy Vary, který v posledních třech utkáních nedokázal vůbec bodovat a kromě toho v průběhu celého letošního ročníku získal na hřištích soupeřů jediný bod. 
 
Proti nim naopak na led vyjeli domácí hokejisté, kteří se před utkáním vyhřívali na exklusivním  druhém místě extraligové tabulky a dokázali plně bodovat v posledních dvou zápasech na ledě soupeřů, když porazili Vítkovice 5:2 a Třinec 6:3. O roli favorita nebylo pochyb a jen málokterý divák v hale pochyboval minimálně první dvě třetiny, že by Hradec vyšel tentokrát bodově naprázdno. 
 
Opak byl však pravdou. Hokejisté Energie Karlovy Vary dokázali hradecký zimák bodově zcela vyloupit, když překvapivě zvítězili 2:1.

Tým trenéra Petera Draisaitla do zápasu vlétl bez jakékoliv respektu k soupeři a hned v prvním střídání mohl skórovat. Proti Šimánkově dorážce však vytáhl dobrý zákrok hostující brankář Závorka. I zbytek třetiny se poté nesl ve stejném duchu. Hradecký zimák viděl hokej na jednu branku s mnoha šancemi hradeckých hokejistů, ale golman Závorka všem pokusům vystavil jasnou stopku. Neuspěl junior Nedvídek, který jel sám na branku, ani Ptáček, několikrát Mertl a Knotkova střela skončila na tyči. Když neuspěly ani tvrdé střely Vydareného zahrozili v ojedinělém protiútoku minutu před koncem první části dvěma nepříjemnými střelami hosté. Ty však pokryl hradecký golman Kantor. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Počet střel na branku vyzněl pro Hradec zcela jednoznačně 13:2.

Třetí vlastní gól ve druhém utkání

Ve 34. minutě přišla sprcha. Karlovarský útočník Doležal hledal před Kantorovou svatyní spoluhráče a jeho přihrávku tečoval bruslí do vlastní branky hradecký kapitán Jiří Šimánek – 0:1. Domácí hokejisté, jak je jejich zvykem, nic rozhodně nevzdávali. Do útoku je opět hnala velmi solidně zaplněná hala a všechny čtyři formace podnikali nebezpečné výpady do útočné třetiny, kde dokázali soupeře zamknout na dlouhé desítky vteřin. 

Vyrovnání zařídil Jaroslav Kudrna 

Hradeckému odchovanci, který se do Hradce vrátil ve svých osmaatřiceti letech hokej stále chutná. V posledních dvou utkáních se dokázal třikrát gólově prosadit a na čtyři branky nahrát. Ani dnes tomu nebylo jinak. Kudrna si lišácky počkal u pravé tyče, kde ho přesnou přihrávkou našel Martin Planěk a pro zkušeného utočníka již nebyl problém poslat puk za záda dosud bezchybně chytajícího Závorky.

Bohužel to bylo ze strany hradeckého týmu vše. Na skvěle chytajícím golmanovi hostí si do konce třetiny vylámali zuby Mertl, Ptáček, Knotek a Květoň. Ke vstřelení branky nepomohla ani čtyři minuty trvající přesilovka 5:4, kterou měl Hradec k dispozici v 27. minutě za zákrok vysokou holí na Rudolfa Červeného. 

Sprcha ve třetí třetině

I třetí třetina se odehrávala v podobné gardu. Hradec spustil od první minuty přehlídku nevyužitých šancí, kterou nezbrzdila ani hra v oslabení. Za šest minut závěrečné části mohli skórovat Ptáček, Květoň, Vydarený, Šimánek, ale nikdo ze jmenovaných neuspěl. Naopak na druhé straně se ujala bekhendová střela pod břevno, kterou vyslal Hruška – 1:2.

Ani závěrečný drtivý tlak hradeckých hokejistů, ani hlasitá podpora fanoušků a ani závěrečná power-play už na změnu skóre vliv neměli a hradečtí hokejisté tak museli ochutnat pořádně hořkou oplatku z Karlových Varů. 

Fanoušci na jedničku

Do dalších bojů, však mají hokejisté jednu jistotu a to v podobě fantastického hradeckého publika, které je dnes večer neopustilo ani po prohraném utkání. Diváci zůstali v ochozech a hokejistům poděkovali za předvedený výkon. Potvrdilo se tak, že hokej v Hradci má svou zakořeněnou tradici a že krok přivést zpět hokejovou extraligou byl krokem správným směrem. Hradečtí fandové v kotli dokážou vytvořit originální pokřiky a strhnout k fandění celou halu. Na dnešní utkání o prodlouženém víkendu si dokázalo udělat čas 4478 diváků.

Divácká atmosféra, která panuje v Hradci patří k nejlepším v celé extralize a je tak i výzvou pro vedení klubu, aby fanouškům jejich věrnost oplatilo v podobě dalšího zlepšování diváckého komfortu. Za výměnu by kromě ventilace, která za teplého počasí způsobuje nepříjemné mlžení, stálo i osvětlení, tak aby bylo možné vytvářet světelnou show, což znají diváci třeba v nedalekých Pardubicích či ozvučení. Nezvyklé mezery má i hudební produkce či moderování celého zápasu, které zatím nedosahují ani loňské úrovně, kdy se Hradci hrála "pouze" první liga.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme