Štítky: | Hokej | Vánoce | Nemocnice | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté vyrazili před Vánocemi do nemocnice

Hokejisté navštívili malé pacienty | Foto: HC Mountfield HK
Hokejisté navštívili malé pacienty | Foto: HC Mountfield HK

Den před Štědrým večerem se vydala čtveřice královéhradeckých hokejistů do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, jejich kroky vedly na dětské oddělení zdejší hematologie. 

Vladimír Škoda, Josef Marha, Tomáš Mertl a Michal Tvrdík zde totiž předali za celou kabinu A-mužstva hokejového klubu Mountfield HK věcné dárečky a aspoň trochu tak zpříjemnili čekání na Ježíška v nemocničním prostředí. Hokejisté rovněž popřáli malým dětem brzké uzdravení a mnoho štěstí do nadcházejícího roku 2014.

Předvánoční období strávené v nemocnici není nic snadného, natož pak pro dětské pacienty. "Hokejisté Mountfieldu HK se tak rozhodli udělat malým pacientům alespoň trochu radost. V pondělí 23. prosince vyrazili do Fakultní nemocnice, kde jim předali klubové suvenýry a různé hračky," popsal Sanny Muharen z hokejového klubu.

Děti se také mohly hráčů na cokoli zeptat anebo si s nimi nechat udělat fotku. „Na takové akce chodí člověk rád. Jsme šťastni, že jsme jim mohli alespoň takto udělat radost návštěvou, když se k tomu přidají ještě nějaké dárečky, je to super. Dali jsme jim hračky a dárkové předměty od klubu,“ řekl k předvánoční akci hokejista Vladimír Škoda. Dodal také, že je potřeba na nemocné děti v tomto období více myslet: „Člověk si musí uvědomit, že děti zde v nemocnici mají trošku jiné starosti než my. Přejeme jim šťastné svátky, ale hlavně také to, aby ten svůj zápas vyhráli, protože to je to nejdůležitější!“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme