Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté rozstříleli Olomouc

Foto: mountfieldhk.cz
Foto: mountfieldhk.cz

Hokej, který opravdu baví, se hrál v pátek večer na královehradeckém zimním stadionu. V rámci předposledního kola základní části hokejové extraligy se střetly dva týmy, kterým až tak o moc nešlo. Hradec si již v domácím utkání se Slávií zajistil konečnou pátou příčku, která mu zaručuje přímý postup do play-off. Naopak Olomouc šanci zúčastnit se závěrečných bojů o Masarykův pohár ztratila a tak se v Hradci hrá hokej při kterém padlo deset gólů. Z vítězství 6:4 se nakonec radovali domácí hokejisté k plné spokojenosti čtyř tisíc diváků.

Domácí hokejisté působili na ledě uvolněným dojmem a bylo znát, že si zápas užívají. Z toho občas pramenila zbytečná přihrávka navíc a snaha o vylepšení pozice k zakončení byla mnohokrát na škodu. Naopak na své si přišli někteří obránci. Například Zdeněk Čáp, jak je jeho zvykem, napřáhl až od stropu a od modré vyslal na branku hostujícího Vošvrdy nechytatelnou dělovku už ve 14. minutě. K němu se přidal i Jank, který se v zápase s Olomoucí vstřelil poprvé v kariéře dva góly. Další branky do olomoucké sítě vstřelili Pospíšil, Červený a Knotek.
Ačkoliv domácí celek měl ze hry více, konečné skóre se však nerodilo snadno, ve 43. minutě se dokonce hostům podařilo vyrovnat na stav 4:4. Hradečtí hokejisté však zachovali klid a dvěma brankami v  50. a 56. minutě rozhodli o výsledku zápasu.

Originální oslavy zařídil Onřej Kacetl a hradečtí nejmenší fanoušci

I díky tomuto přispění hradeckých beků mohli domácí hokejisté společně se svými fanoušky po zápase oslavit vítězství. V rámci oslav pozval Ondřej Kacetl na ledovou plochu hradecké nejmenší diváky a za doprovodu známé filmové písně, vyzývající trpaslíky k vylezení z mechu a za aplausu tribun si společně se nejmenšími diváky užil další vítězné utkání v kariéře.

Peter Draisaitl Mountfieldu HK závěrečné vystoupení okomentoval slovy: "Jsme postaveni na trochu jiný hokej, na naší straně byly taky vidět nějaké hlouposti. Olomouc hrála naplno, tvrdě a měli jsme s tím co dělat. Takže jsme rádi za pěkné góly a vítězství. Ale víme, že musíme hrát trochu jinak, jestli chceme proti Kometě nebo Spartě pomýšlet na úspěch." 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme