Hradečtí hokejisté porazili na úvod sezóny Třebíč

Vstup do nové prvoligové sezóny se podařil hradeckým hokejistům na výbornou, když porazili na svém ledě Horáckou Slávii Třebíč vysoko 6:2.

V utkání už mohli hradečtí příznivci vidět čerstvou posilu v obraně, kladenského Tomáše Kolafu, ale i celou extraligovou formaci z Pardubic v podání Tomáše Linharta, Michaela Vyhlídala, Jana Koláře, Tomáše Rolínka a slovinského reprezentanta Tomaže Razingara. Pardubičtí hráči se pak v zápase postarali o tři branky. O vítězství Energetiků rozhodla už první třetina, kterou Hradec vyhrál vysoko 5:1, ve druhé části hry mohli domácí přidat ještě několik branek, šance jim buď zneškodnil brankář Jan Koťátko, nebo jim radost z branky překazila smůla v koncovce. V závěrečné části hry už pak oba týmy přidaly po jedné brance, za hosty snižoval na 5:2 loni ještě hradecký Miroslav Fišer a konečnou podobu 6:2 dal výsledku v 59. minutě Tomáš Martinec.

Hodnocení trenérů:
Kamil Konečný, Třebíč
"O výsledku se rozhodlo už v první třetině, ale nemyslím si, že v dalších třetinách, pro nás výsledkově příznivějších, jsme hráli lépe, spíš bych řekl, hlavně v druhé třetině snad hůře než v té první. Je pravdou, že pro nás byl začátek zápasu poměrně nešťastný, protože některé branky byly náhodné, ale to samozřejmě k hokeji patří. To, že si pak naši hráči nedokázali ani přesně přihrát na pět metrů ukázalo, jak na tom obě mužstva v samotném utkání byla. Výsledek je si myslím spravedlivý".

Ladislav Kolda, Hradec Králové
"Nám se podařila první třetina, dali jsme góly a soupeři odskočili na rozdíl čtyř branek, to se poté hraje samozřejmě lépe, začíná se všechno dařit. V té druhé třetině, jsme si vytvořili spoustu brankových šancí, ale Koťátko, který vystřídal Luňáka nás vychytal. Jsem rád, že jsme gól ve druhé třetině nedostali a drželi si potřebný náskok. Utkání jsme měli si myslím pod kontrolou a zvládli jsme ho, určitě mě těší, že jsme začali ligu vítězstvím."


Fakta:
Branky a asistence: 5. Vyhlídal (Kolář), 6. Beck (Roubík), 10. Vyhlídal (Martinec), 14. Fořt (Roubík), 15. Razingar (Kolář), 59. Martinec (Šulc) - 8. Holý (Fišer), 58. Fišer. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Rozhodčí: Kubeš - Kis, Špringl, Diváků: 1014.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme