Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | Bílí tygři |

Hradečtí hokejisté počtvrté vyhráli, odnesl to Liberec

Vítězství Hradce proti Liberci bylo utrápené. Zdroj foto: mountfieldhk.cz
Vítězství Hradce proti Liberci bylo utrápené. Zdroj foto: mountfieldhk.cz

Čtvrté vítězství v řadě si na své konto připsali hradečtí hokejisté poté, co v rámci 42. kola hokejové extraligy porazili na domácím ledě liberecké Bílé tygry 2:1. Za domácí skóroval ve druhé třetině Tomáš Knotek a utkání rozhodl gólem na konečných 2:1 na začátku poslední části hry nejproduktivnější hráč týmu Tomáš Mertl po přihrávce svého dvorního nahravače Jaroslava Kudrny. Nedocenitelný a nemalý podíl na výhře měl bezchybně chytající strážce hradecké svatyně a současná jednička Ondřej Kacetl. Ne přiliš ohledný hokej přinesl Mountfieldu HK tři body

Nuda za tři body

Liberečtí tygři působili od první minuty trošku zakřiknutým dojmem, ale Hradec jakoby přijal nastolené tempo a tak téměř čtyři tisícovky diváků sledovaly nepříliš pohledný hokej s mnoha drobnými chybami na obou stranách, které však k vážnějšímu ohrožení branky nevedly.

Ve druhé třetině bylo sice o trochu veseleji po gólu Tomáše Knotka ve 30. minutě, avšak obraz hry se příliš nezměnil. O tři minuty později se navíc hostujícímu týmu podařilo vyrovnat. Střelu Gřegořka od modré tečoval pod horní tyčku Krenželok. Trošku vzrušení přinesla až dvě nařízená trestná střílení po faulech libereckých, avšak Rudolf Červený ani Jiří Šimánek jejich exekuci v branku neproměnili. Podruhé se ta do kabin šlo za nerozhodného stavu 1:1. 

První lajna a kdo další?

Pokud už někdo z domácích v prvních minutách vážněji ohrozil branku byly to členové první elitní formace. Ti také ve 43. minutě rozhodli o vítězství hradeckých hokejistů. Přihrávka Jaroslava Kudrny naslepo zpoza branky na brankoviště dokázala přesně najít zcela nepokrytého Tomáše Mertla, který  bez problémů rozhodl zápas gólem na konečných 2:1.

O dvě minuty pozcěji si hosté také vyzkoušeli výhodu trestného střílení, ale ani Tomáš Fillipi jej proměnit nedokázal. Skvěle chytající Ondřej Kacetl i přes závěrečný tlak libereckých žádnou další střelu do branky nepustil a Hradec si tak díky dalším třem získaným bodům udržel pátou pozici v průběžné tabulce.

Hlavní kouč Peter Draisaitl průběh utkání zhodnotil asi nejlépe: "Dneska asi nikdo nevysvětlí, jak jsme mohli tenhle zápas vyhrát. Vypadali jsme velmi unaveně. Mozek mrtvý, nohy mrtvé, měli jsme tam hrozné nesmysly. Ale vyhráli jsme, bylo to vyloženě vydřené a uplácané. Ty body jsou snad nejcennější za celou sezonu, bereme je do tabulky a zapomeneme, jak jsme vyhráli."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme