Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté nadělili Litvínovu tři góly

Pouhé dva dny po Štědrém dnu se naplno rozjela hokejová extraliga. Do Hradce Králové zavítali v rámci jejího 32. kola chemici z Litvínova, kteří se po nepříliš vydařeném začátku sezóny rozjeli a z posledních deseti utkání dokázali devětkrát zvítězit. Avšak i hradecká Draisaitlova družina před vánoční pauzou šlapala jako dobře namazaný stroj a utkání tak slibovalo tvrdou bitvu. A nebylo tomu jinak. Litvínov dokázal v utkání dvakrát vést, přesto z Hradce odjel bez bodu. Rozhodl o tom v poslední minutě střelou pod břevno litvínovské branky hradecký kapitán Jiří Šimánek gólem na konečných 3:2.

Utkání začal lépe hradecký tým, který se pravidelně tlačil do zakončení. Litvínovský brankář Francouz musel v rychlém sledu zlikvidovat pokusy Ptáčka, Mikuše, Rastislava Deje či Michala  Tvrdíka. Asi nejblíže ke gólu byl v sedmé minutě Tomáš Mertl, kterému krásnou křižnou přihrávkou přes celou třetinu naservíroval puk Jiří Šimánek. Proti jeho gólovce však Francouz vytáhl zákrok téměř z říše snů. V šestnácté minutě zachránila hosty tyč po teči Frühaufa. 

Ostrý zákrok na Kantora nabídl dlouhou přesilovku

Na začátku 19. minuty musel vyjet domácí golman Pavel Kantor daleko z branky, aby rozehrál pomalé nahození do hradecké třetiny. Zde si na něj tvrdým zákrokem vyšlápl litvínovský Jánský, který jej nekopromisně poslal k zemi. Kromě několika ran od hradeckých hráčů vyfasoval od rozhodčích i trest 5 minut + do konce utkání za napadení a putoval předčasně do sprch. Nabídnutou přesilovou hru, která se dohrávala i na začátku druhé třetiny však hradecký celek využít nedokázal.

Ve 24. minutě naskočil z trestné lavice za záda hradecké obrany Písařík, který odpykával trest za faul Jánského a téměř osamocen atakoval hradeckou branku. Jeho pokus Kantor ještě pokrýt dokázal. Zvýšená aktivita hostů však přinesla ovoce ve 27. minutě, kdy nenápadná střela Jiřího Guly od modré čáry zapadla přesně do růžku domácí svatyně – 0:1.

Hradec však dokázal velmi brzy odpovědět. Jiří Šimánek přesnou a tvrdou ranou z prostoru kruhů nedal Francouzovi šanci – 1:1. Do konce druhé třetiny se kromě akce Josefa Marhy, který obkroužil litvínovskou branku a nabil Rastoslavu Dejovi, jehož pokus dokázal litvínovský muž v masce se štěstím pokrýt nic vážného nestalo a tak se za stejného stavu šlo podruhé do kabin.

V úvodu třetí třetiny dostali litvínovští výhodu přesilové hry po faulu Jiřího Šimánka a po minutě jí se štěstím dokázali využít. Ránu Stříteského od modré čáry tečoval za Kantorova záda bruslemi Gerhát – 1:2. Ani nepříznivý stav však nezkazil báječnou atmosféru v hledišti, kde více než 5.300 diváků nekompromisně hnalo domácí hokejisty oblíbeným pokřikem za vyrovnáním.

A chemie mezi fanoušky a hráči opět zafungovala skvěle. Hradec dokázal odpovědět v přesilové hře. Tomáš Mertl poslal skrz třetinu puk najetému Vydarenému, který se nemýlil – 2:2. Po vyrovnávacím gólu atmosféra v ochozech ještě vygradovala a i hráči vycítili šanci svého soupeře dorazit. Zvýšeným pohybem a agresivnějším napadáním dali Litvínovu jasně najevo, že v Hradci se hraje celých šedesát minut na plno za každého stavu. 

Šimi, Šimi sem, Šimi, Šimi tam…

Hradecký kapitán byl po celou dobu utkání svým nasazením příkladem, ale jeho vrchol přišel na konci uktání pouhých osmapadesát vteřin před závěrečnou sirénou. A opět to byla ukázková křižná přihrávka přes celé pásmo v hlavní roli. Tu poslal Peter Frühauf přesně na hůl „Šimiho“, který puk uklidil pod břevno litvínovské branky – 3:2. V následné power-play nedokázali hosté ohrozit branku domácích a hradecký Mountfield si tak právem připsal tři body a upevnil druhé místo v extraligové tabulce.

K dalšímu utkání zajíždějí hradečtí hokejisté v sobotu 28.12. do nedalekých Pardubic a o dva dny později přijede do Hradce Králové brněnská Kometa. Utkání začíná v 18:20 a bude vysíláno v přímém přenosu Českou televizí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme