Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | play-off |

Hradečtí hokejisté končí sezónu, Sparta vyhrála i počtvrté

Ani napočtvrté nedokázali hradečtí hokejisté vyzrát ve čtvrtfinále na pražskou Spartu a sezóna jim  končí předčasně. Ve druhém domácím utkání prohráli 3 – 4 a Sparta je prvním semifinalistou extraligového ročníku 2014/15. Šest tisícovek diváků v ochozech královehradeckého zimního stadionu sledovalo atraktivní hokej, avšak se smutným koncem. Přesto v závěru utkání hradecké hokejisty hnala celá Fortuna arena do boje. Po závěrečném hvizdu ocenili ochozy výkon svěřenců Petera Draisaitla v celé sezóně dlouhým potleskem vestoje. 

Tři góly během 39 vteřin

Hradec vstoupil do utkání aktivně a mnohokrát dokázal Spartu zatlačit do obranného pásma díky dobrému pohybu, přesto hosté brzy vedli o dva góly. Stalo se tak necelých deset minut po začátku, v dvojnásobné početní výhodě Sparty, když Kantora překonal nejprve Buchtele a vzápetí Mikuš. Hradečtí však dokázali pohotově odpovědět. Přihrávku Rudolfa Červeného před branku dokázal do sparťanské branky přesně dorazit Michal Tvrdík - 1 : 2. 

Druhá třetina přinesla další drama

Hned na začátku druhé části utkání se Hradeckým nabídla možnost přesilovky, kterou zužitkoval Jiří Šimánek a bylo vyrovnáno. Sparta však jako pokaždé v sérii nepřipustila žádné drama a Forman ve 26. minutě zvyšoval na 3 : 2. 

Na hře hradeckých bylo vidět, že nemají co ztratit a hosty musel tenhle hokej bolet. Dobrý pohyb i častá střelba přinesly své ovoce již ve 36. Minutě. Nahození Ondřeje Kopty do sítě tečoval s chutí hrající Colin Valcourt – 3 : 3.

Rozhodlo trestné střílení

Nadějný stav pro domácí tentokrát vydržel až do 56. minuty. To už naplněná hala hnala hradecké hokejisty způsobem na našich stadionech nevídaným. Oblíbený pokřik tzv. Tribuna byla slyšet ze všech koutů, včetně stánků s rychlým občerstvením. Bohužel pro domácí přišel faul Bohumila Janka, za který rozhodčí odpískali tresté střílení, které Peter Kumstát proměnil a definitivně tak zpečetil osud hradeckých hokejistů v extraligové sezóně 2014/15.

Peter Draisaitl zhodnotil průběh čtvrtfinálové série proti Spartě slovy: "V průběhu série jsme se zlepšovali. Myslím, že nakonec se malinko větší individuální kvalita Sparty projevila. Můžeme mluvit o přesilovkách sem a tam, ale měli jsme přesně tolik šancí jako Sparta, a tam se přece jenom ty individuality ukážou. Mrzí mě hlavně první zápas. Kdybychom tam hráli třeba podobně jako dneska, možná bychom si z Prahy mohli přivézt bod a dalo by se s tím dělat malinko víc. Nicméně Sparta byla dobře připravená, dobře koučovaná a sérii zaslouženě vyhrála. Nezbývá nám než jí pogratulovat a přejeme všechno nejlepší v dalším průběhu play off."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme