Hradečtí fotbalisté zaslouženě porazili vedoucí Č. Budějovice

Ve 26. kole Fotbalové národní ligy hostili fotbalisté Hradce Králové vedoucí celek soutěže SK Dynamo České Budějovice. Hradeckým se poslední dobou příliš nedařilo, naopak Jihočeši jsou na špici tabulky v pohodě a o postup do první ligy by je mohl připravit jen neuvěřitelný výpadek. Naopak - v případě, že by dnes Budějovice v Hradci vyhrály a Jihlava doma neporazila Žižkov, tak už by mělo Dynamo postup do první ligy jistý. Hradečtí hráči si na druhé straně bodovou ztrátu nemohli dovolit, pokud chtěli pomýšlet na udržení třetí příčky zaručující baráž o nejvyšší soutěž. Na tuto pozici si totiž kromě Votroků brousí zuby ještě další čtyři týmy.

I přesto, že byli Jihočeši mírnými favority, byl to Hradec, který od úvodního hvizdu udával tempo hry. Optickou převahu dokonce mohli již v 5. minutě Votroci přetavit ve vedoucí branku, když po chybě v rozehrávce Budějovic mířila Zorvanova odražená střela mezi tyče, ale hostující brankař Staněk ukázal výborný reflex a míč vyrazil.

Hosté postupně vyrovnali hru a již v 11. minutě mohl skórovat nejlepší střelec druhé ligy Ledecký. Jeho pokus z otočky však mířil nad Ottmarovu branku. Další dvě příležitosti si Jihočeši vytvořili po půl hodině hry, ale míč po průniku Brandenra a střele Čavoše v síti neskončil.

Ve 40. minutě se už ovšem kulatý nesmysl v síti třepotal, a z pohledu Hradce v té správné. Domácí Šípek po levé straně dokázal vybojovat zdánlivě ztracený míč, nacentroval od rohového praporku Kopečnému, který - byť sám v dobré střelecké pozici - ještě nahrál volnému Zorvanovi a ten poslal míč k tyči - 1:0.

Pohledný fotbal pokračoval i ve druhé poločase. Na Dynamu byla vidět patrná snaha o vyrovnání. Jeho hráči se tlačili před hradeckou branku, ovšem bez většího efektu. Domácí tým pozorně bránil a vyrážel k nebezpečným brejkům. Ovšem i těm chyběla větší efektivita v zakončení. Příkladem byla 59. minuta. Šípek se sám z úhlu řítil na Staňkovu branku, ale na hostujícího brankaře nevyzrál.

Dvoubrankovou pojistku mohl dát v 72. minutě opět z brejku Urma, ale hradecký obránce z dobré příležitosti trefil jen břevno. Ještě lepší pozici měl v 86. minutě Šípek, který z malého vápna nedokázal nikým neatakován prostřelit Staňka.

V posledních minutách ale přeci jen i Budějovice začaly více tlačit a z toho pramenilo hned několik šancí. V 73. minutě pálili jejich hráči těsně vedle tyče, v 86. minutě zase dobrým vyběhnutím zabránil Ottmar skórovat Wermkemu.

Závěrečný tlak Jihočechů už vyšel naprázdno, Votroci jejich ataky dokázali v pohodě ubránit a po dobrém výkonu si připsali zaslouženě tři body za výhru 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme