Hradečtí fotbalisté se rozloučili s domácím publikem debaklem

V posledním utkání před domácím publikem v letošní sezóně se představili hradečtí fotbalisté proti Plzni. Zatímco domácím už o nic nešlo, protože střed tabulky měli jistý a osud klubu je také patrně vyřešen, Plzeň potřebovala bezpodmínečně vyhrát, aby si uchovala reálnou šanci na postup do 1. ligy. Utkání tak slibovalo hezkou podívanou.
Předpoklady o útočné hře se v prvním poločase naplnily. Oba celky nastoupily ofenzivně naladěny a trávníku se tak odehrávala pohledná fotbalová bitva, chyběly však góly. V 11. minutě Blažej jen těsně nedosáhl v dobré pozici na dlouhý centr z pravé strany. Ve 14. minutě nejprve plzeňský Kousal pálil z otočky přesně k tyči, ale Podhajský v hradecké brance byl pozorný. Hned z protiútoku mohl skórovat Černý, ale pálil těsně nad. Oba týmy si vypracovaly ještě několik šancí, Plzeň táhnul především agilní Kousal. Branka však padla až ve 41. minutě, kdy se sérii tvrdých střel zorientoval nejlépe Šíma - 0:1. Hradečtí nestihli do konce poločasu odpovědět.
Ani nástup do druhého dějství Východočechům nevyšel. Už ve 47. minutě hradecká obrana zaváhala a nikým nehlídaný Kousal hlavičkou z hranice malého vápna překonal Podhajského - 0:2. Votroky druhá branka nezlomila a snažili se s aktivními hosty srovnat krok. Skórovat mohl po Černého akci opět Blažej, ale houštinu těl před plzeňskou brankou nepropálil, neuspěli ani hosté, když jednou trefil Černoch břevno a Kousal neproměnil sólový nájezd. V 65. minutě se domácí dočkali. Po rohovém kopu se míč dostal až k osamocenému Černému, který pohodlně snížil - 1:2. Hradečtí po vstřelené brance ožili, ale hosté pozorně bránili a podnikali nebezpečné brejky. V 83. minutě všechny překvapil hostující Kousal, který z 30 metrů vypálil nechytatelnou bombu pod břevno a sklidil potlesk na otevřené scéně - 1:3. Votroci se už na odpověď nezmohli, naopak definitivní tečku utkání dali hosté, když na konečných 1:4 upravil po brejku Černoch. Hosté si na západ Čech odvážejí tři body a Hradec i přes sympatický výkon až příliš krutý debakl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme