Hradečtí fotbalisté prožívají krizi, podlehli doma Pardubicím

Herní i výsledková krize hradeckých fotbalistů se začíná prohlubovat. Votroci za posledních pět kol získali pouhé dva body. K zastavení bodového výprodeje nedošlo ani dnes - Hradec v derby podlehl na domácím hřišti Pardubicím 0:1.

Východočeské derby začal lépe domácí tým, který prakticky celou půlhodinu ohrožoval pardubickou branku, hosté toho příliš neukázali. Za zmínku stály především střely Křapa a Šmardy, z velké vzdálenosti však pardubického gólmana neohrozily. Zaváhání hradecké obrany však v 31. minutě stačilo k tomu, aby Kulvajt hlavičkoval do tyče a odražený míč skončil za Podhajského zády. Votroci se nesložili a do konce poločasu se dvakrát prosadil Kraus, jednou ale jeho šanci zlikvidoval Šimon, podruhé loboval příliš vysoko.
Druhý poločas měl podobný scénář jako první: Hradec útočí, je aktivnější, ale střelecky impotentní. Pardubice hrají na rychlé brejky, ale ani jim se nedaří střelecky se prosadit. 2144 diváků už branku nevidělo.
Votroci za celý zápas nebyli schopni vstřelit branku a jejich pád z výšin začíná nabírat na rychlosti. V současné době patří hradeckým fotbalistům v tabulce sedmá příčka s 11 body, ale od sestupové 15. pozice je dělí jen body dva. Už v pátek hraje Hradec se sousedem v tabulce Vítkovice na jeho hřišti, za dva týdny přivítá pod lízátky zkušený tým Bohemians. Při bodové vyrovnanosti v tabulce se může snadno vrátit na výsluní, ale i sestoupit na úplné dno.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme