Hradečtí fotbalisté přehráli olomoucké béčko

Další výhru v domácím prostředí, tentokrát proti B-týmu Olomouce, zaznamenali v neděli fotbalisté Hradce Králové. Votroci zvítězili 2:0, výhra však mohla být podstatně výraznější. Votroci neproměnili několik jasných příležitostí včetně jedné penalty.
Začátek utkání přitom nenaznačoval, že by měl mít domácí tým výraznou převahu. První dvacetiminutovku se nestalo nic vážnější ani na jedné straně. Hradec však postupně začal přebírat aktivitu a když ve 29. minutě rozhodčí odpískal spornou penaltu za faul na Jirsáka, zahrával Šmarda první pokutový kop. Ten s přehledem proměnil a Hradec vedl 1:0. Domácí i nadále tlačili hosty do jejich obraného pásma a v 39. minutě Kraus po dlouhém pasu nechal z voleje vyniknout hostujícího brankáře. Následoval rohový kop, po jehož zahrání viděl sudí opět faul v pokutovém území hostů. Míč si na značku pokutového kopu postavil znovu Šmarda, ale tentokrát mířil pouze do břevna. Do kabin tak Hradec odcházel pouze s jednobrankovým vedením.
Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Začátek byl málo výrazný, ale postupně se Východočeši dostávali do hry. Vidět byl především rychlonohý Kraus, který se jen za druhý poločas dostal do tří samostatných úniků, ani jeden však neproměnil. Jeden z brejků však Votrokům vyšel. V 69. minutě přebral na půlící čáře míč Šmarda, zavezl ho až do vápna, kde jeho střelu dorazil do brány Jirsák. Vedení 2:0 Hradec sice neuspokojilo, ale skórovat se mu do konce zápasu přes několik šancí nepodařilo.
Po posledním podzimním kole patří Votrokům 4. příčka s 23 body. Na vedoucí Most ztrácejí 5 bodů. Tabulka je však značně vyrovnaná a o favoritovi na postup je víc než předčasné spekulovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme