Hradečtí fotbalisté přehráli Drnovice 1:0

Ve druhé fotbalové lize nastoupili královéhradečtí fotbalisté po dvou bezbrankových remízách proti Drnovicím ofenzivně naladěni. Prvních deset minut se oba týmy sice jen "oťukávaly", s přibývajícím časem se však začala projevovat útočnější hra domácích a přibývaly i šance. V 16. minutě utekl Semerák, nacentroval na Karnaye, ale jeho střela bez přípravy z hranice velkého vápna gólmana Drnovic nezaskočila.
Ve 21. minutě se osmělily i Drnovice. Po rychlém brejku se Kroupa dostal k hranici velkého vápna, udělal kličku i vyběhnuvšímu brankáři Podhajskému, jeho přihrávku spoluhráči však na poslední chvíli zblokoval Rolko. Ten byl v nedělním zápase jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti a jeho další světlé okamžiky měly ještě přijít. Ve 35. minutě to byl ještě Karnay, který v jasné příležitosti prováhal nejlepší okamžik ke střele. O tři minuty později se však již zmiňovaný Rolko prosadil. Po nepřehledné situaci, kdy Votroci ostřelovali drnovického Bureše i břevno hostující branky přiběhl hradecký dlouhán a nekompromisní střelou přivedl Hradec do vedení - 1:0. Domácí mohli ještě v závěru poločasu své vedení zvýšit, ale zcela volný Širanec po Semerákově úniku pálil z hranice malého vápna vedle.
Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli. Hradečtí byli útočnější, Drnovice spoléhaly na brejky. V 63. minutě Semerák ve volném vápně místo střely zvolil přihrávku na Kowalzcyka, který však hostující brankáře špatně umístěnou střelou nepřekvapil. Následně byl polský útočník vystřídán Karalem, který se zaskvěl nejprve v 68. minutě, kdy hlavou zachraňoval překonaného Podhajského a o dvě minuty později hlavičkoval na opačné straně hřiště těsně vedle tyče. S blížícím se koncem zápasu drnovičtí zesilovali tlak a v 89. minutě se jim to málem povedlo. V neděli nejistý brankář Podhajský nedosáhl na centr z levé strany a hlavičku hostujícího Kroupy vynesl na své hrudi z brankové čáry vynikající Rolko.
Hradec Králové vybojoval před solidní návštěvou 2410 diváků v pohledném utkání zasloužené tři body a v tabulce druhé ligy drží se stále hřeje nejvyšších příčkách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.9.2005 20:26
Honza z HK (neregistrovaný)
Pane Fišer,
Váše zpráva nejen z tohoto fotbalového utkání je velmi přesná a podrobná (tedy kvalitní). Chodíte taky na fotbal nebo to máte od někoho jiného z druhé ruky? Já že takovouto reportáž může napsat jen člověk který se toho zápasu účastnil. Z telextu tohle vyčíst nejde a jinde na netu se tuším informace k našemu zápasu ještě neobjevily..
25.9.2005 21:27
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
zdravím, díky za pochvalu :-)
pokud to jde, tak fotbal dělám vždycky osobně. V loňském ročníku to bylo spíš za trest, ale letos si nemůžu zatím stěžovat.
J.
26.9.2005 19:16
Honza z HK (neregistrovaný)
Tak to sem rád..
Víte, ikdyž neúmyslně, tuto stránku mám v podvědomí uloženou jako "protifotbalovou" a po ubohých diskuzích s jistými lidmi na tomto foru, kteří nebyli schopni pochopit co chci a jejichž neargumenty přešly v ubohé urážení a nádávání (některé na úrovni pouliční děvky), sem přestal mít chuť sem chodit, bo zdejší diskuze nikam nevedly. Měl sem snahu argumentovat, debatovat, ale v době, kdy se začaly proti HK fotbalu a stadionu používat čisté lži a nesmysly za pádné argumenty, pochopil sem, že diskuze zde o fotbalu je boj s větrnými mlýny..
Proto sem rád, že na hk fotbal chodíte a že se Vám i líbí. Dáváte mi tím naději, že přece jenom ti protifotbaloví sou v Hradci v drtivé a bezvýznamné jen hulákající menšině. Takže vítejte v tlupě negramotů a hulvátů s fotbalovým míčem místo hlavy...:)

PS
Beru na vědomí, že třeba ste také proti hk fotbalu, že Vaším přáním je také, aby hk fotbal byl zrušen a do přestavby fotbalového stadionu tu nebyla investována ani koruna a Vaše účast na fotbale je pro Vás ztráta času a jste tam pouze pro kvalitní informování na Vašich stránkách, ale věřím, že tomu tak není...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme