Hradečtí fotbalisté porazili Teplice 2:0

Uškovič střílí první gól. Zdroj: fchk.cz
Uškovič střílí první gól. Zdroj: fchk.cz

V 11. kole první fotbalové ligy přivítal na královéhradeckém Všesportovním stadionu domácí tým celek Teplic. Postavení Votroků v tabulce nebylo příliš příznivé, ale překvapivě ani hosté z Teplic na tom nebyli před začátkem utkání nejlépe. Hradec Králové byl s osmi body na 14. příčce, Teplice s jedním bodem navíc byli jen o pozici výš. Oba týmy proto toužily po maximálním bodovém zisku.

Domácí celek od začátku prahnul po vítězství víc a na hřišti to bylo znát. Votroci byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale dlouho se nedokázali prosadit. Šance Štěpána, Hochmeistera i Uškoviče z první desetiminutovky sice zaváněly změnou skóre, to se ale měnilo až v 16. minutě. Štěpán po levé straně zatáhl útok, Šisler centroval a Uškovič se před bránou zorientoval jak nejlépe mohl - 1:0. Kdo čekal, že Teplice odpoví útočnou aktivitou a snahou o vyrovnání, tak se mýlil. Hosté ze severu Čech se nemohli dlouho dostat do hry, naopak příležitost k navýšení skóre měl opět Uškovič, který v 18.minutě nedokázal užitkovat chytrý lob Štěpána. Hosté se dostali k aspoň trochu nebezpečnější akci až po půlhodině hry, ale Vůch s Ljevakovičovou nahrávkou nenaložil nejlépe a přestřelil Koubkovu branku. Tempo hry k závěru poločasu chablo a diváci tak poločasovou přestávku přivítali.

Druhé dějství už přineslo zlepšenou hru ze strany Teplic, které se snažily o vyrovnání. První desetiminutovku hosté sevřeli Votroky do jejich obranného pásma, ovšem útočné aktivity se odehrávaly dostatečně daleko od domácího brankaře Koubka. A pokud už se snad hosté dostali k zakončení, Koubek byl pozorný. Každopádně průběh a kvalita hry rozhodně nebyla na takové úrovni, aby tři tisícovky prokřehlých diváků zvedala ze sedadel. Hradec se dostal k první vážnější příležitosti až v 63. minutě. Harba zatáhl útok středem hřiště, míč se dostal po přiťuknutí Štěpána k Šislerovi, ale ten neposedný balón zkrotit nedokázal.

Na druhé straně po rychlém brejku byl před Koubkem osamocený Jarolím, ale z úhlu nezamířil přesně. Domácí fanoušci jako by se na tu bídu už nemohli dívat a hodili na hrací plochu dýmovnici. To při charakteru nedělního počasí znamenalo jediné - bílá tma. Ti se slabším zrakem tak nemuseli zcela ostře vidět nebezpečný průnik Štěpána z 69. minuty, který museli hosté hasit za cenu faulu. Následný přímý kop nebezpečně kroutil před vápno sám poškozený, na jeho střílený centr si nabíhal Hochmeister v jasné příležitosti byl stažen, ale rozhodčí faul neodpískal. A jeho píšťalka mlčela i při dalších sporných zákrocích domácího celku. Při podobných zákrocích na druhé straně se ale pískalo téměř vždy. Aspoň, že rozvášněným příznivcům domácího celku nebyla díky sudímu zima.

Nakonec i rozhodčí pochopil, že některé věci nelze i přes mlžný opar přehlížet a když byl po rychlém průniku ve vápně skolen Dvořák, odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Uškovič a svou druhou brankou v zápase rozhodl o osudu utkání - 2:0. Hradec si výhru už nenechal vzít a průběh hry měl prakticky celou dobu pod kontrolou. V důležitém zápase, který nepřinesl příliš pohlednou podívanou, si připsal tři body za vítězství 2:0 a v tabulce se dostal právě před svého soupeře z Teplic.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme