Hradečtí fotbalisté podlehli Blšanům 0:3

Hradeckým fotbalistům se už přes měsíc nedaří, což ostatně není novinka. Z krize měl tým s ambicemi na postup dostat nový trenér. Po středeční výhře nad Kladnem se zdálo, že mračna jsou zažehnána. Nedělní podvečer však ukázal krutou realitu. Jeden z nejhorších týmů podzimu Blšany v Hradci s přehledem vyhrál rozdílem třídy.
Utkání začalo pro domácí velmi špatně. Blšany už ve 4. minutě zahrávaly přímý kop. Dlouhý centrovaný balón dolétl až k Čonkovi, který hlavou pohodlně skóroval - 0:1. Hradec rychle inkasovaná branka zaskočila a už o tři minuty později mohl inkasovat znovu, tentokrát byl však brankář Podhajský pozorný. Když v 11. minutě netrefil blšanský Bogdanov prázdnou bránu, bylo jasné, že tempo budou na východě Čech udávat hosté. V 16. minutě se z úhlu neprosadil Loos, ale ve 23. minutě už Blšany vedly o dvě branky. Nedůrazná obrana Votroků nechala proběhnout Štípka, a ten před Podhajským nezaváhal - 0:2. Domácí tým byl v těchto okamžicích zralý na ručník. Hráči nevěděli co s míčem, naopak Blšany byly všude. A když v 31. minutě Bogdanov udělil parádní lekci Karalovi, kterému zamotal hlavu i nohy, nacentroval na Štípka a ten hlavou překvapil nepozorného Podhajského, bylo o výsledku utkání definitivně rozhodnuto - 0:3. Votroci se dostali k první přímé střele na branku až ve 43. minutě, ale s přímým kopem Černého si hostující brankář snadno poradil.
Do druhého poločasu Hradec nastoupil se zjevným cílem aspoň zkorigovat nepříznivý výsledek. Ve srovnání s první půlí byli Votroci výrazně aktivnější a běhavější, ale v útoku absolutně bezzubí. Do největší příležitosti se tak dostal až nováček v černobílém dresu Hašler v 73. minutě. Jeho ostrou střelu z úhlu však Beláň vykryl. Severočeši naopak bez větších problémů kontrolovali hru, nikam nespěchali a bezchybná obrana přiváděla útočníky domácích k zoufalství. Branka již nepadla ani na jedné straně, utkání Hradec Králové - Blšany tak skončilo zaslouženě 0:3. Tato prohra posílá Votroky do nebezpečného pásma blízko sestupových pozic.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme