Hradečtí fotbalisté nestačili na Sigmu a prohráli 0:2

Po zimní přestávce se na Všesportovním stadionu v Malšovicích opět hrála prvoligová kopaná. Hradec Králové přivítal Sigmu Olomouc. Utkání v podzimní části na Hané skončilo pro Hradec příznivou remízou 1:1, ale jinak pohled na tabulku jasně ukazoval, kdo je na tom lépe. Sigma je v přímém boji o pohárové příčky, Hradec je naopak až příliš blízko sestupovým pozicím. V minulém kole Sigma doma přehrála pražskou Slávii a Hradec i s novými zimními posilami přivezl z Jihlavy bod za bezbrankovou remízu. Utkání tak před úvodním hvizdem nemělo jednoznačného favorita.

Utkání začalo pořádně zostra. Již v 2. minutě pálil z úhlu nebezpečně Kulič, ale pokus hradecké zimní posily skončil těsně vedle tyče. Hosté se dostali poprvé na polovinu Hradce až ve 4. minutě, ale jejich první kontakt s míčem skončil brankou. Navrátil se na hranici velkého vápna se štěstím prosmýknul za obranu Hradce, obešel váhajícího Koubka a bez problémů skóroval - 0:1.

Inkasovaná branka Votroky pořádně zaskočila a Sigma převzala zcela otěže hry. Na Koubka v hradecké brance směřoval jeden útok za druhým, ale ve finální fázi Hanáci selhali. Stejně tak ale selhal domácí Harba, který v 17. minutě po přímém kopu nasměroval odražený míč jen do břevna odkryté Zlámalovy branky. Hradec postupně vyrovával hru a v 29. minutě byl opět blízko k vyrovnání. Po pěkné rychlé akci se dostal centr Štěpána k Halilovičovi a jeho umístěnou hlavičku skvěle zlikvidoval Zlámal. Podobně skvělý zákrok předvedl i hradecký brankař, když v 36. minutě dokázal vyrazit umístěnou Janotkovu střelu z přímého kopu. Domácí měli šanci na vyrovnání ještě těsně  před koncem prvního poločasu, ale do Šislerovy tvrdé rány si obětavě lehnul jeden z hostujících obránců. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

A důvod ke spokojenosti mohli mít i ve druhé polovině. Scénář ze začátku zápasu se totiž opakoval. Votroci zahrozili nebezpečným průnikem Haliloviče a nepříjemnou střelou Harby z přímého kopu a pak přišla ke slovu opět Sigma a opět gólově. V 51. minutě se po nenápadné akci dostal k míči na hranici šestnáctky Navrátil a technickou střelou zvýšil náskok Hanáků - 0:2.

Trenér Votroků Plíšek se hru svého celku snažil oživit hned dvojí střídáním, když na hřiště poslal posilu z Liberce Hadaščoka a Schwarze. Zejména první jmenovaný opravdu útočnou hru oživil, ale ke vstřelení branky měli domácí stále daleko. Mimo jiné i proto, že Fukal nedokázal v 63. minutě po rohovém kopu trefit z hranice malého vápna prostor Zlámalovy branky. Olomouc navíc velmi rychle  zareagovala na změny v hradecké sestavě a po chvíli už opět hrála svoji hru. O ní by se přitom určitě nedalo říci, že by byla "na jistotu." Hosté měli v těchto fázích jasnou převahu a přehrávali Votroky ve všech směrech. Domácí se občas zmohli na rychlý brejk, který ale nebyli schopni dotáhnout k zakončení.

Výraznější převahu si Votroci vypracovali až v závěrečných minutách, ale jejich koncovka byla doslova tristní. Harbův pokus se neujal a střídající Voltr pět minut před koncem nebyl po rohu z jednoho metru schopen trefit odkrytou bránu. O minutu později mířil Harba přesně, ale Zlámal skvělým zákrokem míč vytěsnil. Následovalo několik dalších dramatických situací před Zlámalem, ale Votrokům nebylo přáno míč za olomouckého brankaře dopravit.
Hradec Králové zaslouženě prohrál s Olomoucí 0:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme