Hradečtí fotbalisté na Budějovice nestačili

Šlágr kola druhé fotbalové ligy se hrál v neděli v Hradci Králové. Domácí celek, který má ambice na postup do první ligy, přivítal České Budějovice i s Karlem Poborským v základní sestavě. Pěkné počasí přilákalo pod lízátka téměř sedm tisíc diváků, což evidentně zaskočilo pořadatele, kteří neměli otevřeno dost pokladen. Řada fanoušků se tak na stadion dostala až dlouho po úvodním hvizdu.
Nutno podotknout, že pozdním příchodem o nic vážného nepřišli. Od začátku se hrál opatrný fotbal s minimem šanci. Za první čtvrhodinu zahrávaly Budějovice pouze dvě standardní situace z uctivé vzdálenosti, Votroci se vzmohli pouze na nepřesnou střelu Rezka. S přibývajícím časem však domácí začali více zlobit. Ve 25. minutě nejprve Šmarda zahrával z pravé strany přímý kop, ve vzniklé skrumáži se však nikdo z černobílých ke střele nedostal. Ještě v té samé minutě měl Hradec největší šanci utkání: Šmarda kolmým pasem z poloviny hřiště vyslal za obranu Budějovic Černého, který však tváří v tvář hostujícímu gólmanovi zklamal. Ten samý hráč mohl skórovat i ve 41. minutě, jeho pohotová střela z voleje však mířila vysoko nad branku hostů. V době sílícího tlaku Východočechů ale přišla studená sprcha. Hostující Plocek vystihl chybnou rozehrávku hradecké obrany, jeho střelu Podhajský jen zblokoval a odražený míč dopravil do sítě v neděli velmi aktivní Faldyna - 0:1.
Kdo čekal, že Hradec ve druhém poločase přidá na obrátkách, byl zklamán. Votroci sice měli územní převahu, avšak v koncovce byli neškodní. Naopak na druhé straně střely Faldyny, Skály a opět Faldyny mezi 63. až 70. minutou volaly po zvýšení skóre ve prospěch hostů. Hradec sice nesložil zbraně, ale Rezkova rána ze 74. minuty ani závěrečný tlak vyrovnání nepřinesly. České Budějovice si z Hradce Králové odvážejí tři body za výhru 1:0. Tento výsledek tak přispěl k ještě větší vyrovnanosti čela druholigové tabulky. Za vedoucím Kladnem je seřazeno dalších pět týmů, které mohou zasáhnout do boje o druhé postupové místo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.4.2006 23:24
Eriksonak (neregistrovaný)
Špatný zápas
Tenhle zápas byl naprostý propadák po všech směrech, vyjma té skvělé návštěvy, která ovšem byla ,na dlouhou dobu v 2.lize, poslední. (Snad se ještě ukážou v pohárovém utkání proti Slávii)

Na to, že se čekalo 5000 lidí, byly otevřeny jen 4 kasy. Lidi ve frontách čekali až půl hodiny. Když už se dostali dovnitř, tak prakticky neměli šanci si něco koupit ve stánkách na domácí straně.
Ale i to by se dalo skousnout, kdyby byl k vidění fotbal. Jenže po ještě ucházejícím 1. poločase, přišel poločas 2., kde se Hradec na nic nezmohl. Nedokázali podržet míč, přesně si nahrát, vystřelit na bránu. A trenér se ani nesnažil "zamíchat" sestavou. To bylo jak domluvený, nikdo se nikam nehnal, nic. Jsem zvědavý na komentáře v novinách.
Nakonec zápasu domácí "kotel" zapálil nějakou odpornou dýmovnici a vykouřil diváky z hlediště.
A vlastně i tahák zápasu, reprezentant Poborský, nepředvedl nic krom pár slušných přihrávek. Jak chce takhle hrát MS nevím...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme