Hradečtí fotbalisté mají svoji hymnu

Novou hymnou se může pyšnit fotbalový klub FC Hradec Králové. Jedná se o českou podobu hymny fotbalových fanoušků po celém světě You´ll never walk alone. Poprvé zazní před nedělním zápasem proti Dukle Praha.
Českou verzi fotbalové hymny otextoval exkluzivně pro FC Hradec Králové hudební producent a textař Slávek Hamaďák. Pod názvem Lví srdce ji nazpíval Jiří Pek.
"Chtěli jsme mít svou hymnu a rozhodli jsme se jít osvědčenou cestou tradiční fotbalové hymny. Ale zároveň jsme chtěli mít její českou podobu," uvedl ředitel klubu Richard Jukl. Již od dalšího domácího zápasu (23.9. proti Hlučínu) připravuje vedení klubu soutěž s hymnou i pro diváky. Hlediště budou zabírat kamery. Divák, který se objeví na projekci v detailním záběru a bude mít na sobě klubovou šálu, vyhraje 500 Kč. Pokud na sobě bude mít oblečený aktuální dres FCHK, obdrží 1 000 Kč.
Píseň You´ll never walk alone složili Richard Rodgers a Oscar Hammerstein v roce 1945 coby závěrečnou melodii muzikálu Carousel hraného na Broadway. Dnes je tato píseň, zpívaná sportovními fanoušky po celém světě, považována za neoficiální fotbalovou hymnu. Nejčastěji bývá slyšet na liverpoolském Anfield Road a v Celtic Parku, stadionu Celticu Glasgow.
Momentálně je hymna k dispozici ke stažení na webových stránkách klubu fchk.cz  v sekci audio.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme