Hradečtí fotbalisté doma konečně vyhráli

Královéhradečtí fotbalisté se po více než dvou měsících mohou radovat z domácí výhry a vstřelené branky na domácím trávníku ve druhé lize. Začátek utkání proti B-týmu Olomouce přitom nenasvědčoval tomu, že by se něco mělo změnit.
Hosté se už ve třetí minutě mohli radovat. Po rohovém kopu měl Barcal dost času na to, aby bombou pod břevno přivedl tým z Hané do vedení 0:1. Domácí se oklepali poměrně rychle a měli v poli optickou převahu. Tu však nedokázali zúročit. Jejich útočné aktivity totiž postrádaly přesnost v zakončení, pokud vůbec byla finální přihrávka uskutečněna. Když se k tomu přidala i smůla - ve 28. minutě skončil míč za již překonaným brankářem Štěpánem na tyči - odcházela do kabin šťastnější Olomouc.
Druhý poločas se hrál za silného deště, který svědčil více Votrokům. Na těžkém terénu se lépe pohybovali a v 52. minutě se konečně dočkali. Hašler hlavou vybojoval obtížný souboj, dostal se rychle za obránce, přihrál volnému Mezlíkovi a ten protrhl domácí střeleckou smůlu 1:1. Vstřelená branka znamenala výrazné oživení do řad hradeckých fotbalistů. Rázem jich bylo všude plno, ale Olomouc pozorně bránila. Naopak velkou šanci měli právě hosté, když v 76. minutě jejich útočníci doslova zamotali hlavu domácí obraně i brankaři Podhajskému, ale míč naštěstí skončil v zámezí. Branka tak padla až o tři minuty později a bylo to na opačné straně hřiště. Po rohovém kopu si Poděbradský sklepl vysoký balón a nekompromisní střelou "pod víko" přivedl Hradec do vedení - 2:1. Hosté za poslední minuty už nedostali příliš do hry a tak utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Votroků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme