Hradečtí fotbalisté deklasovali béčko olomoucké Sigmy

Hradec si proti Olomouci s chutí zastřílel
Hradec si proti Olomouci s chutí zastřílel | autor: fchk.cz

Sobotní odpoledne patřilo v Hradci Králové zahájení jarní části Fotbalové národní ligy. FC Hradec Králové hostil na Všesportovním stadionu v Malšovicích B-tým olomoucké Sigmy. Votroci sice měli na jaře hrát už dvě soutěžní utkání: pohár proti Mladé Boleslavi a derby v Pardubicích, ale kvůli špatnému počasí byly zápasy přesunuty na náhradní termíny. Střetnutí s Olomoucí tak bylo pro Votroky jarní premiérou. Hanáci měli Hradci co oplácet, protože na podzim doma s Východočechy prohráli vysoko 1:4. Ale i v sobotní zápase byl favoritem Hradec. Pokud chtěl pomýšlet na postup a zůstat v kontaktu se špicí tabulky, nezbývalo než Olomouc porazit.

Ačkoliv hosté nehráli špatně, tahali od úvodního hvizdu za kratší konec. Již v úvodní minutě se po levé straně protáhnul Malínský, nahrál Pázlerovi, který přiťuknul na velké vápno Schwarzovi, jehož pěknou střelu ale hostující brankař Spurný zlikvidoval. Během první čtvrhodiny se podobným způsobem po levé straně dostali Votroci do olomouckého pokutového území hned několikrát, ale nebyli schopni přesně zakončit. To se povedlo až ve 14. minutě. Hradec zatáhl míč po levé straně, Malínský od brankové čáry přistrčil na malé vápno míč Pázlerovi a ten jej z první poslal do sítě - 1:0.
Prakticky hned po rozehrání utíkal opět zleva na hostující branku Malínský, proháčkoval se přes obranu, ale jeho pokus hostující obrana dokázala odvrátit na roh. Jenomže po jeho rozhehrání se v hlavičkovém souboji nejlépe zorientoval domácí kapitán Pavel Krmaš a navýšil vedení - 2:0.
A neuplynulo ani 10 minut a Votroci už vedli o tři branky. Schwarz vystihnul rozehrávku Hanáků, přihrávkou našel zcela volného Pázlera a ten v klidu uklidil míč do sítě potřetí - 3:0

Druhý poločas začal marnou snahou olomouckých hráčů o rychlou korekci výsledku. Štěpánova vydařená střela ale Ottmara v hradecké brance nezaskočila. Hosté byli i nadále iniciativnější, ale jejich aktivita končila před hradeckým velkým vápnem. Naopak Votroci vyráželi ze zajištěné obrany často do rychlých brejků. Mladíci Zorvan, Malínský a Vlkanova svým rychlým pohybem často dokázali zamotat obraně Sigmy hlavu, ovšem do zakončení se nedostali.
S přibývajícím časem bylo jasné, že Olomouc nemá na to, aby s zápas zdramatizovala. A protože domácí tým byl s výsledkem spokojen a nikam se nehnal, dohrávalo se utkání víceméně v poklidu.
Hradec Králové porazil Sigmu Olomouc B s přehledem 3:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme