Hradečtí Dragons si posledním zápasem zajistili postup do play-off.

Dragons Hradec Králové
Dragons Hradec Králové | autor: Fotogalerie klubu

Tým amerického fotbalu Dragons Hradec Králové bojuje ve druhé a třetí lize již od roku 2016, po kovidové přestávce již druhým rokem ve třetí lize. Zatímco minulý rok jim štěstí úplně nepřálo, letos byl již od začátku sezony vidět velmi znatelný posun.

Začátek sezóny nevyšel úplně dobře porážkou ve Zlíně, kde se utkali se Zlín Golems. Následovala řada dvou vítězných utkání s Trutnov Rangers na domácí půdě a jako hosté se Šuperk Dietos. Bohužel tuto vítěznou vlnu jim přerušili Jičín Hurricanes, kteří v letošní sezoně předvedli naprosto přesvědčivý výkon bez porážky a aspirují na vítěze ligy. I přes to jim Dragons dlouho svým výkonem stačili, na vítězství to ale bohužel nestačilo a s jasným výsledkem 20:3 Hurricanes vyhráli. Trochu překvapením byl zápas s Tábor Foxes, které Dragons minulý rok porazili. Letos ale Foxes předvedli lepší týmovou hru a na domácí půdě dokázali Dragons prohru vrátit.

 

Posledním soupeřem pro základní část byli Teplice Nordians, kdy oba týmy nastupovali s odhodláním vyhrát a zajistit si tím postup do play-off. Z tohoto opravdu velice vyrovnaného a napínavého zápasu vyšli v posledních minutách vítěžně právě hradečtí Dragons a zajistili si tím poprvé v historii klubu postup do semifinále.

 

Semifinálový zápas se uskuteční první červencovou sobotu a postaví se proti Dragons tým Jičín Hurricanes. Vzhledem k tomu, že letos neodešli v základní části ligy s žádnou prohrou, budou pro hradecké Draky určitě hodně velkým oříškem. Na druhou stranu možná i o to větší motivací, si právě touto výhrou zajistit postup do finále ligy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme