Hradečtí Dragons se po dvouleté pauze vrátili na hřiště

| autor: Archiv Dragons HK

Tým amerického fotbalu Dragons Hradec Králové nastupoval letos po dvouleté kovidové pauze ve zbrusu nové sestavě, s novým logem i vedením klubu. Vzhledem k úspěšnému náboru nových hráčů, který proběhl na podzim minulého roku, mohli v letošní sezóně Draci opět zabojovat ve 3. lize amerického fotbalu.

Pro nové hráče, kterých byla valná většina, se někdy jednalo o křest ohněm. Přestože přicházely před začátkem sezóny nabídky na vzájemné posílení či sloučení klubů, rozhodli se vydat trnitější cestou, ale se zárukou toho, že herní zkušenosti dostanou šanci nabrat opravdu všichni. Jak sami říkají, letošním cílem nebylo v zápasech vítězit, ale soupeře co nejvíce potrápit, nabrat zkušenosti a vypilovat herní techniky. Někteří hráči nastupovali do zápasu po pár trénincích a i přesto do toho dávali maximum a nebáli se složitějších akcí. Proto byl i během sezóny vidět velký posun. Vyrovnávat síly se jim dařilo velice dobře, v mnoha momentech ukázali, že nejsou úplně lehkým soupeřem a vítězný zápas si navíc připsali v Táboře.

 

I když se nyní chystají „fotbalové prázdniny“, již od srpna se začnou 

připravovat náborové tréninky, které budou probíhat v září. V srpnu se s Dragons také můžete potkat na letišti v Hradci Králové, kde budou jako zástupci tohoto amerického sportu na legendárním srazu amerických vozů Hradecká V8.

 

Do příští sezony vstupují již s odvážnějšími ambicemi. Hlavním bodem podzimu bude nábor hráčů pro posílení klubu v nadcházející sezoně, na který bude navazovat zimní příprava. Proto i budoucí nováčci, které tento sport zajímá, nemají zkušenosti, ale chtějí se k týmu přidat, dostanou možnost zapracovat na fyzičce a dostat se do formy dříve, než na jaře obléknou herní výstroj.

 

O svých aktivitách a termínech náborových tréninků klub pravidelně informuje na webových či facebookových stránkách a také na instagramu. 

 

 

autor: Archiv Dragons HK
autor: Archiv Dragons HK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme